Hrvatski sabor u srijedu će nastaviti zasjedanje raspravom o izvješću o obavljenoj učinkovitosti sprječavanja i otkrivanja prijevara kod trgovačkih društava u vlasništvu lokalne i regionalne samouprave.
Državni ured za reviziju revidirao je učinkovitost sprječavanja i otkrivanja prijevara tijekom 2014. u 106 trgovačkih društava na području svih 20 županija i Grada Zagreba.

Revizori su ocijenili da je sedam društava poduzimalo sve potrebne aktivnosti kako bi otkrilo prijevare, 84 društva su djelomično poduzimala, a 15 ih nije poduzimalo potrebne aktivnosti.

Nepravilnosti se, među ostalim, odnose na neregulirano primanje darova i ugošćavanje, nedostatnu brigu za troškove goriva, službenih automobila i mobitela, zapošljavanje i nabavku mimo propisane procedure itd.

Prije plenarne rasprave, u Saboru će zasjedati Mandatno-imunitetno povjerenstvo, koje bi trebalo odlučiti o ukidanju zastupničkog imuniteta Branimiru Glavašu (HDSSB) radi ponovnog postupka pred Vrhovnim sudom na temelju odluke kojom mu je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu za ratni zločin u slučajevima “selotjep” i “garaža”.

(Hina)

fah