Odavanjem počasti domovini, intoniranjem hrvatske himne i minutom šutnje za poginule branitelje i sve koji su život dali za Hrvatsku, Hrvatski sabor u utorak je, nakon dvomjesečne stanke, počeo redovno jesensko zasjedanje koje po Ustavu traje do 15. prosinca.

Minutom šutnje zastupnici su odali počast i preminulim kolegama, posebno onima koji su preminuli od prethodne sjednice, Đuri Perici, Anti Kutli i Ivanu Šukeru.

Zastupnici će u klupama bez prekida biti do 27. listopada, nakon čega će napraviti stanku u tjednu kada je blagdan Svih svetih. Ponovno će se okupiti 8. studenoga na sjednici koja će trajati do sredine prosinca.

Redovno saborsko zasjedanje počinje uobičajenim Aktualnim prijepodnevom na kojemu će premijer i ministri odgovoriti na 39 zastupničkih pitanja.

Zastupnike ovaj tjedan očekuje puno posla, u srijedu će raspravljati o konačnoj verziji Zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, a u četvrtak o paketu poreznih zakona.

Na dnevnom redu danas započete 18. sjednice 200-tinjak je točaka, većina je ostala neraspravljena od prethodne sjednice.