Hrvatski sabor u petak je odobrio da u zastupničkim redovima Domovinskog pokreta Danijela Spajića zamijeni Mario Radić koji je danas položio prisegu.

Obvezao se da će dužnost zastupnika obnašati savjesno i odgovorno, poštivati Ustav i zakone, da će se zauzimati za svekoliki napredak države.

Zbog Radićeva ulaska u Sabor reagirao je Most, čija je Marija Selak Raspudić izjavila da nije samo Vlada ta koja, pet minuta prije izbora, „ima drskosti“ mijenjati ministre, da su se i neke saborske grupacije sjetile pet do 12 da im trebaju novi zastupnici.

„To sigurno nije da bi se kvalitetno obavljao saborski posao, nego da bi neki zaštitili svoje poslovne interese koji su ovdje ugroženi“, kazala je i dodala da sumnjivi kapital protiv kojeg se Most bori i čijoj aferi trenutno svjedočimo, njegovi vlasnici, sada dolaze u Sabor promovirati svoje interese.

„Istim narativom i HDZ i DP napadaju Most, s obzirom na činjenicu da se trenutno javni novac isključivo koristi za oglašavanje HDZ-a i peglanje njegova imidža, svi vi bi kolektivno trebali prestati plaćati porez jer on ne ide građanima, nego služi za vaše, stranačke interese“, izjavila je zastupnica.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković spočitnuo je Mostovoj zastupnici da osporava pravo na mandat čovjeku koji je na izborima izabran u Sabor te da je pozvala građane da ne plaćaju porez.  To do sada ni jednom nisam čuo, kazao je Jandroković.

Zastupnici DP-a apostrofiraju kako je nezabilježena praksa da se osporava ulazak u Sabor izabranom zastupniku.

„Vidimo iz posljedica trenutnih i budućih afera Mreža da je Mostu presušilo financiranje nastupa u medijima, pa se koristi svaka šansa“, uzvratio je Mostovoj zastupnici Davor Dretar (DP).

Selak Raspudić tvrdi da nije pozvala na neplaćanje poreza i pita se treba li uopće odgovarati, kad iz HDZ-a viču „to, Drele“.

Radić je u ovoj godini platio više poreza, nego svi vi iz Mosta cijelog života, dodao je Stipo Mlinarić (DP).

Nikola Grmoja (Most) uzvraća da nitko ne osporava mandat Radiću, ali da je ova zamjena „potpuno razotkrivanje“. Neka Radić dođe u Sabor, neka ljudi vide lice i DP i PPD-a“, rekao je zastupnik