Hrvatski sabor, koji je cijeli dan raspravljao o izmjena svoga Poslovnika, koje je predložila Marija Selak Raspudić (Most) u srijedu navečer nije imao primjedbi na prijedloge nekoliko imenovanja.

Bez rasprave je odradio prijedlog da se u zastupničke klupe vrati Ivan Radić (HDZ), osječki gradonačelnik, a da njegov zamjenik Goran Ivanović ostane u Saboru kao zamjena za nedavno preminulog zastupnika Hrvoja Šimića.

Kad Sabor glasovanjem potvrdi te zamjene, Ivanoviću, koji je u Sabor ušao u srpnju 2020., kao zamjena ministrici Nataši Tramišak, bit će treći put da mijenja nekog zastupnika, odnosno zastupnicu.

Zastupnici nisu imali primjedbi ni na imenovanje sedam od ukupno 14 članova Državnog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Za njegove članove predloženi su Krešimir Dragić, koji je i tajnik Povjerenstva, Nataša Vešligaj, Sanja Krnić Bastać, Miro Macan, Jasna Divić i Davor Oršanić iz ministarstava financija, poljoprivrede, gospodarstva, mora i prostornog uređenja, te Krešimir Frančić, iz osiguravajućeg društva.

Ostalih sedam članova je iz reda saborskih zastupnika.

Za vanjskog člana Odbora za gospodarstvo iz reda predstavnika Hrvatske obrtničke komore predložen je Dalibor Kratohvil.