Zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti sisačko-moslovačka policija kazneno je prijavila trojicu Siščana, koje tereti da su kao čelnici udruga s računa tih šest lokalnih organizacija za svoje osobne potrebe potrošili 957 tisuća kuna, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o “obiteljskom biznisu” članova jedne sisačke obitelji.

Policija je u utorak izvijestila kako je završila kriminalističko istraživanje nad trojicom Siščana u dobi od 23, 28 i 55 godina, pod sumnjom da su od kraja ožujka 2008. do sredine kolovoza 2014. godine prisvajali novac od donacija uplaćenih na račune udruga i trošili ga za svoje osobne potrebe.

Na taj su način 55-godišnji tajnik triju sisačkih udruga i predsjednik jedne udruge, te 23-godišnjak i 28-godišnjak kao predsjednici po jedne udruge, sebi pribavili protupravnu imovinsku korist, a udruge oštetili za ukupno 957.640 kuna, kažu u policiji.

Sisačkom Županijskom državnom odvjetništvu kazneno su prijavljeni zbog zloporabe položaja i ovlasti, te poticanje na počinjenje tog kaznenog djela.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o članovima jedne sisačke obitelji na čelnim mjestima u šest udruga, od kojih su tri sportske.

Hina/fah