Primorsko-goranska policija izvijestila je da je uhitila Gruzijca (22) koji se, vozeći teretno vozilo francuske registracije, na autoputu Rijeka – Zagreb u ponedjeljak nije zaustavio na zahtjev policije, a potom i probio rampu na naplatnoj postaji.

Gruzijski državljanin za volanom teretnog vozila nije se zaustavio na policijskom punktu na autocesti u blizini čvora Vrbovsko oko 14.50 sati te je produžio ubrzavajući u smjeru Rijeke. Skrenuo je na naplatnu postaju Vrbovsko, probio rampu i unatoč zvučnim i svjetlosnim signalima policijske ophodnje nastavio velikom brzinom prema središtu tog mjesta.

Nakon više stotina metara bijega se naglo zaustavio i pobjegao iz kabine, a da nije podignuo ručnu kočnicu. Teretno vozilo je krenulo samo unatrag i otvorenim vratima udarilo u policijsko vozilo.

Policajci su potom sustigli bjegunca i priveli ga na kriminalističko istraživanje, a u incidentu nije bilo ozlijeđenih.

Gruzijcu je izrečena novčana kazna od 1450 eura i zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole u Hrvatskoj u trajanju od 12 mjeseci i to zbog izazivanja dviju prometnih nesreća i počinjenja ostalih prekršaja.

Također, kazneno je prijavljen zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo iz domene nezakonitih migracija te je predan pritvorskom nadzorniku, priopćila je policija.

U policiji kažu da je zbog krijumčarenja migranata na autocesti Rijeka – Zagreb kod čvora Delnice zaustavili vozilo litavskih oznaka, kojim je također upravljao državljanin Gruzije. U vozilu se nalazilo šest stranaca za koje je utvrđeno da su tražitelji međunarodne zaštite, a osumnjičeni krijumčar je predan pritvorskom nadzorniku.