Dvije osobe poginule su u eksploziji u Przewodowu, selu na istoku Poljske blizu granice s Ukrajinom, objavili su vatrogasci u utorak.

“Vatrogasci su na mjestu događaja, nije jasno što se dogodilo”, rekao je Lukasz Kucy, dežurni vatrogasni časnik u obližnjoj vatrogasnoj postaji.

Poljski radio ZET izvijestio je ranije da su dva zalutala projektila u utorak pogodila Przewodow i usmrtila dvije osobe, ali nije naveo više detalja.

Rusija je u utorak projektilima zasula ukrajinske gradove. Kijev ih je opisao kao najteže raketne napade u gotovo devet mjeseci rata.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki sazvao je hitan sastanak vladinog odbora za nacionalnu sigurnost i obranu, objavio je glasnogovornik vlade na Twitteru.

Američki dužnosnik tvrdi da su ruski projektili pogodili Poljsku

Visoki dužnosnik američke obavještajne službe rekao je da su ruski projektili pogodili istok Poljske i ubili dvije osobe, izvijestio je u utorak Associated Press, dok Pentagon zasad kaže da nema informacije koje bi potvrdile da se radi o ruskim raketama.

Dužnosnik je govorio pod uvjetom anonimnosti zbog osjetljivosti situacije, izvijestio je AP. Reuters nije mogao odmah potvrditi tu informaciju.

Poljski vatrogasci objavili su u utorak da su dvije osobe poginule u eksploziji u Przewodowu, selu na istoku Poljske blizu granice s Ukrajinom.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki sazvao je hitan sastanak vladinog odbora za nacionalnu sigurnost i obranu, objavio je glasnogovornik vlade na Twitteru.

Sastanak je najavljen za 21 sat.

Glasnogovornik Pentagona rekao je da američki ministar obrane “analizira” informacije po kojima su dvije ruske rakete pogodile lokaciju u Poljskoj na granici s Ukrajinom.

“Nemamo u ovom trenutku elemenata kojima bi potvrdili te informacije”, rekao je glasnogovornik Pentagona, dodajući da se informacije i dalje proučavaju.

Rusija je u utorak zasula projektilima ukrajinske gradove, ponavljajući obrazac ponašanja proteklih tjedana nakon pretrpljenih gubitaka na bojišnici. Kijev je najnovija raketiranja opisao kao “najteža” u gotovo devet mjeseci rata.