Predsjednica Kluba gradskih zastupnika stranke Bandić Milan 365 Gordana Rusak prozvala je u srijedu gradsku vlast da ne poštuje ustavno pravo na privatno vlasništvo, jer je na katastarskoj čestici u Vugrovcu, koja je u privatnom vlasništvu, izgradila hidrant.

Rusak je na konferenciji za novinare rekla da je gradska vlast na zemljištu koje je u privatnom vlasništvu proširila put, posjekla drveće i izgradila hidrant. Vlasnik te četice poslao je e-mail u nadležni gradski ured, ali odgovora nema.

“Ova gradska vlast okreće kotač povijesti natrag i dolazimo ponovno do konfiskacije, dakle, opet smo u 1945. Bez odgovora i objašnjenja, bez pokretanja potrebnih procedura ako je nečije zemljište potrebno da bi se proširio put i izgradio hidrant”, kaže Rusak.

Također je optužila gradsku vlast da diskriminira obitelji s više djece u natječaju za dodjelu stipendija za izvrsnost jer je propisala da najviše dvoje djece iz jednog domaćinstva može dobiti stipendiju.

“Možete imati troje ili četvero djece koja su sva bolja od ostalih kandidata, ali samo dvoje djece može dobiti stipendiju”, rekla je Rusak i najavila da će pokrenuti postupak ocjene pravne utemeljenosti.

Gradski zastupnik Nenad Predovan optužio je vladajuće i za diskriminaciju pri biranju kandidata za Gradsku upravu, odnosno mjesto pročelnika.

Ustvrdio je da se sporna situacija dogodila kod izbora pročelnika stručne službe gradonačelnika i stručne službe za informacijski sustav, jer su nekim kandidatima bila unaprijed dostavljena pitanja.

“Jedna je djelatnica u Gradskoj upravi, koja je bila u doticaju s podacima o proceduri izbora pročelnika, prijavila USKOK-u neke kandidate koji su unaprijed dobili pitanja, a u veljači su odabrani upravo ti kandidati”, kaže Predovan.

Rusak je također za prijedlog izmjene poslovnika Gradske skupštine rekla da je to “gušenje demokracije i stavljanje flastera na usta oporbenim zastupnicima”.