Uoči utakmice četvrtfinala Hrvatskog Kupa protih Lokomotive, danas je u prostorijama Rukometnog kluba Podravka Vegete održana konferencija za novinare. Četvrtfinalna utakmica na rasporedu je ove srijede u 19 sati u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica.
Zlatko Saračević, trener Podravkašica kazao je kako je ovo iznimno važna utakmica.

– Igramo derbi, a ovoga puta to je u Kupu. Znamo koja je važnost te utakmice, ne podcjenjujući sve ostale, ali onaj tko ovo pobijedi ima otvorena vrata prema osvajaju Kupa. Radi se ipak o dvije najkvalitetnije ekipe u Hrvatskoj. Lokomotivu izuzetno cijenim, jedna uigrana ekipa, disciplinirana sa sustavom koji već godinama rade, ekipa koja ima rutinu igranja zajedno. To će biti duel dvije totalno različite vizije i filozofije rukometa, a prednost će imati onaj koji nametne svoj stil – rekao je trener Saračević. Istaknuo je kako je zdravstvena situacija bolja nego što je bila prije desetak dana, te da su se i Milošević i Milosavljević vratile treninzima i utakmicama.

– Selena je zaigrala nekih desetak minuta protiv Trešnjevke i mogu reći da će biti u sastavu, no još uvijek nije na 100 posto. U ovoj dvorani s ovom publikom i ovom ekipom, tko god da dođe nije favorit mi smo favoriti – dodao je trener, te zaključio kako je atmosfera u dvorani tijekom cijele godine odlična, te se zahvalio publici na tome.

Dragica Džono kapetanica ekipe sretna je što je ekipa ponovno na okupu.

– To je uvijek derbi, sve smo na okupu i trebale bi zdrave dočekati utakmicu. Znamo njihovu igru i pokušat ćemo kroz ova dva dana izvući najbolje, a to se nadamo i u srijedu – rekla je Džono.

Dejana Milosavljević koja se oporavila nakon bolesti i jedva čeka utakmicu naglasila je kako je bolest iza nje.

– Za utakmicu ću reći da jedva čekamo odigrati ove dvije utakmice, navikle smo na dosta jak ritam. Zaželjele smo se jakih utakmica, a mislim da smo to i pokazale u zadnjim utakmicama velikom razlikom koju smo napravile – zaključila je Dejana, a iako je ulaznica još jako malo još jednom je pozvala publiku da im budu snažan vjetar u leđa ove srijedu u 19 sati u SD Gimnazije Fran Galović.

Dodajmo još kako će jedan manji kontigent ulaznica bit dostupan i na ulazu u dvoranu.

prigorski.hr