[FOTO/VIDEO] RUKOMETNI KUP – KTC IZBACIO PREMIJERLIGAŠA

30. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Sport [FOTO/VIDEO] RUKOMETNI KUP – KTC IZBACIO PREMIJERLIGAŠA


PREDNATJECANJE ZA ZAVRŠNICU REGIJE SJEVER 1. KOLO

KTC-GRK VARAŽDIN 1930 31:27 (16:10)

GŠSD Ljudevita Modeca. Gledatelja: 150. Suci: Antonio Jurić i Deni Marčinković (obojica Bjelovar). Nadzornik: Dragan Hajtić (Bjelovar). Mjerilac vremena: Darko Pukec. Zapisničar: Srećko Rešetar (obojica Križevci)

KTC: Hančić, Marković 4, Kovačić, Harča 1, Kota 3, Perajica 7 (2), Ezgeta 7, Lazar, Štajnkler 3, Tandara, Pehar 6, Adamić, Gošić.
TRENER: Branko Krajačić.

GRK VARAŽDIN 1930: Baranašić, Špruk 1, Vujović 8, Novak 1, Vojnović, Meštrić, Vidaček 8 (4), Puček, Črnila, Budinski 4, Kranjec 1, Tači, Šagij 2, Divjak, Trojko 2 (1).
TRENER: Damir Turković.
SEDMERCI: KTC 4 (3), GRK VARAŽDIN 6 (5). ISKLJUČENJA: KTC 6 minuta (Pehar 2 x 2, Kovačić), GRK

VARAŽDIN 12 minuta (Novak 3 x 2, Špruk, Šagij, Trojko). IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Gošić.
Križevčani su su večeras iznenadili Varaždince u prednatjecanju kupa regije Sjever. Nadigrali su premijerligaša u svim elementima rukometnog umijeća.

U prvom poluvremenu ostvarili su šest pogodaka prednosti, a u nastavku utakmice imali su i osam pogodaka viška. Gošić odličan na vratima s 15 obrana, a dostojno ga je zamijenio i Hančić koji je obranio sedmerac Vidačeku. Ezgeta, Perajica, Pehar, Marković, Kota, Štajnkler vrlo dobri, a kod gostiju vratar Baranašić i Vujović bolji od ostalih. Mnogi vele, da su barem Križevčani odigrali takvu utakmicu u prvenstvu 1. HRL sjever s Osijekom.

U onaj su susret ušli loše, a u večerašnji ogled potpuno drugačije i onda je i do pozitivnog rezultata kudikamo jednostavniji put. Zanimljivo je da je prva tri pogotka za KTC postigao Perajica, a zatim mu se s tri pogotka pridružio Toni Ezgeta. Vladimir Gošić izvanredan na vratima, čak 10 obrana u prvom dijelu.

Valja izdvojiti i Markovićev pogodak nakon cepelina u 26. minuti. Odlična obrana domaćina i visoko postotak realizacije donijeli su visoku prednost od šest pogodaka nakon 30 minuta igre. Štjankler na početku drugog dijela povisuje na plus 7, 17:10. U 39. minuti Robert “Air” Marković umješno oduzima loptu, pretrčava suparničke igrače i zabija za osam razlike 20:12.

Varaždinci pokušavaju s “flasterom” Špruka na odličnom Ezgeti. Malo su smanjili zaostatak, ali nisu ozbiljnije priprijetili. U 53. minuti zbog trećeg dvominutnog isključenja crveni karton dobio je Dominik Novak. Gosti su se se najviše primakli na 3 pogotka zaostatka, 27:24. Nekoliko lopti obranio je Hančić koji je zamijenio Gošića, Toni Pehar zabio je dvaput u protunapadu i osigurao prestižnu pobjedu Križevčana nad Varaždincima, pobjedu “Plavih” nad “Crvenima”.

U 58. minuti ozlijedio se, nažalost, Toni Ezgeta. Nije više ulazio u igru, pružena mu je liječnička pomoć. Nadamo se da se ne radi o težoj ozljedi. On je iznimno značajan igrač za KTC koji u utorak, 5. studenoga, navečer gostuje u 8. kolu 1. HRL sjever kod Maksimira Pastela.

Facebook Comments