Nakon Veszprema i Montpelliera, plasman u četvrtfinale rukometne Lige prvaka izborili su i Paris Saint Germain, te Flensburg-Handewitt.

Sada su poznati svi parovi četvrtfinala, a snage će odmjeriti Vezsprem – Aalborg, Montpellier – Vive Kielce, Flensburg – Barcelona, te PSG – THW Kiel. Prve utakmice su 11. i 12. svibnja, a uzvrati sedam dana kasnije.

PSG je u četvrtak u uzvratnom susretu play-offa za plasman u četvrtfinale pobijedio Elverum sa 37-30 nakon što je prvi susret završio 30-30.

Francuski sastav je već na poluvremenu imao šest razlike (20-14), pa je nastavak susreta bilo tek odrađivanje posla.

Domaćine su do pobjede predvodili Kamil Syprzak i Dainis Kristopans sa po sedam golova, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Stig-Tore Moen Nilsen sa 10 golova. Za Elverum je nastupio i hrvatski rukometaš Josip Vidović postigavši jedan gol. PSG sada očekuje Kiel.

U drugom susretu večeri Pick Szeged je pobijedio Flensburg sa 36-35, no njemački sastav je prošao dalje zbog 25-21 pobjede u prvom susretu.

U gostujućim redovima najefikasniji su bili Hampus Wanne s devet, te Jim Gottfridsson sa sedam golova. Pick Szeged su predvodili Sebastian Frimmel sa šest i Matej Gaber s pet pogodaka. Mirko Alilović je imao tri obrane, a Luka Stepančić nije nastupio zbog ozljede. Flensburg će u četvrtfinalu igrati protiv Barcelone.

U srijedu su plasman u četvrtfinale izborili Veszprem i Montpellier.

Mađarski sastav je u uzvratnom susretu play-offa odigrao 31-31 protiv Vardara, no Veszprem je u prvom susretu u Skoplju pobijedio s uvjerljivih 30-22.

Kod domaćina najefikasniji su bili Yahia Khaled Fathy Omar sa sedam i Andreas Nilsson s pet golova, dok je hrvatski rukometaš Manuel Štrlek postigao tri gola. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Yoel Cuni Morales sa šest i Aliks Kevinn Zalamou s pet pogodaka. Ante Gadža se nije uspio upisati među strijelce.

Veszprem će u četvrtfinalu igrati protiv Aalborga.

Dalje je prošao i Montpellier koji je kod kuće pobijedio Porto sa 35-27 nakon što je prvi susret završio 29-29.

Francuski sastav u čijim redovima igraju Marin Šego i Veron Načinović, predvodio je Hugo Descat sa sedam golova. U suparničkim redovima Daymaro Salina je zabio šest, a naš Ivan Slišković dva gola.

Montpellier u četvrtfinalu očekuje Vive Kielce.