U Garešnici je 2. svibnja održana poluzavršnica Državnog prvenstva u rukometu za djevojčice 5. i 6. razreda, na kojem je nastupila ekipa djevojčica Osnovne škole Đurđevac te ekipe OŠ Krapina, OŠ Varaždin, OŠ Trnovitica, OŠ Jelkovec ( Sesvete) i OŠ Čakovec, javljaju iz gradske uprave Grada Đurđevca.

Rukometašice su s jednom pobjedom i jednom neriješenom utakmicom, prošle u finale. U finalu su izgubile od OŠ Varaždin i zauzele 2. mjesto, a rezultati natjecanja su sljedeći:

SKUPINA B:
OŠ Đurđevac – OŠ Čakovec 26:15
OŠ Jelkovec ( Sesvete) – OŠ Čakovec 19:19
OŠ Jelkovec (Sesvete) – OŠ Đurđevac  13:13

FINALE:
OŠ Varaždin – OŠ Đurđevac 17:14

KONAČNI POREDAK:
1. OŠ Varaždin
2. OŠ Đurđevac
3. OŠ Jelkovec (Sesvete)
4. OŠ Krapina
5. OŠ Čakovec
6. OŠ Trnovitica

Đurđevačka ekipa je nastupila u sastavu: Vanessa Vencl, Magdalena Đuroci, Heidi Esterajher, Ana Lenardić, Tesa Svetec, Hana Nikša, Morena Kožar i Ana Matekov pod vodstvom učitelja Ivana Đurocija.

– Na poluzavršnicu otputovali smo oslabljeni, bez ponajbolje igračice Lane Ređep koja je ozlijeđena i nije mogla nastupiti na natjecanju. Bez obzira na oslabljeni sastav djevojčice su u 3 utakmice dale sve od sebe i osvojile zasluženo srebro, a malo je sreće nedostajalo i za pobjedu u finalu. Naše djevojčice redovito treniraju u RK Đurđevac te se zahvaljujem klubu i treneru Goranu Ređepu  na odličnoj  suradnji i pripremi učenica za natjecanje – istaknuo je učitelj Ivan Đuroci.