RK KTC 35 (18)
RK VIRO – VIROVITICA 38 (16)

KTC: Ševo, Marković 8, Predojević 1, Žganjer, Kota 5, Babić, Harča, Vučelić 14, Mušlek, Miklečić, Hančić, Pehar 4, Mršić 3, Adamić. TRENER: Dragutin Miklečić.

VIROVITICA: Meter, Godeč, Vašarević K. 7, Smiljčić 3, Vozab 5, Štimac, Moslavac L. 6, Sabo, Poljak, Crljenić 3, Janjić 8, Šimić, Moslavac K., Vašarević F., Smutni, Benko 6. TRENER: Damir Vašarević.

KRIŽEVCI – sportska dvorana osnovne škole „Ljudevita Modeca“. GLEDATELJA: 150. SUCI: Hrvoja Čambala (Križ) i Marin Šimić (Sesvete). NADZORNIK: Gordan Vukušić (Zagreb). SEDMERCI: KTC 2 (2), Virovitica 1 (2). ISKLJUČENJA: KTC 6min, Virovitica 4min.

KRIŽEVCI – Posljednje kolo prvenstva donijelo je neočekivani poraz domaćina. Križevački KTC odigrao je toplo – hladan susret u kojem su odradili vrhunski prvi dio, ali drugo poluvrijeme donijelo je osjetni pad. Je li tome rezultat osjećaj o kraju prvenstvene utrke ili nešto više, nitko ne zna.

U određenim trenucima dolazi do zasićenja, ali i opuštanja koji su zasigurno rezultirali mlakom igrom. Gosti iz Virovitice borili su se cijeli susret što je i rezultiralo prekidom negativne serije protiv Križevčana. Istinu reći, nisu Križevčani bili loši u svojoj igri, ali napad je bio indisponiran.

Nije ni obrana bila mnogo bolja, što i sugerira konačni rezultat. Napad nije dao svoj konačni obol kao protekli vikend kontra druge postave PPD – a. Prvi dio bio je prikaz igre iz sportskog udžbenika kako se rukomet mora igrati, ali drugi dio je nažalost totalna suprotnost istog. Greška za greškom i poraz je bio neminovan. Igrači pod ravnanjem Dragutina Miklečića lakoćom su darovali lopte suparničkim igračima koji su to znalački znali koristiti.

Drugo poluvrijeme u potpunosti pripada gostima i poraz je zasluženo upisan. Ovim porazom KTC završava na trećoj poziciji koja nosi ponajbolji rezultat u povijesti ove razine natjecanja. Možda ostaje mali gorak osjećaj s obzirom da se mogla osigurati druga pozicija, ali kako kaže narodna izreka, poklonjenom se konju ne smije gledati u zube. KTC više nije klub već jedna velika obitelj koja je prešla granice sporta.

Lijepo je bilo je vidjeti igrače koji se druže zajedno, čak i nakon utakmice koja nije išla u njihovu korist. Mnogi su im navijači došli u susret sa tim željama. U konačnici, bila bi velika šteta da se prekine ovaj niz koji KTC drži. Tko zna, možda je već iduće sezone Premier liga na vidiku.

ktc ktc1 ktc2 ktc3 ktc4 ktc5 ktc6 ktc7 ktc8 ktc9 ktc10 ktc11 ktc12

il/prigorski.hr