Hrvatski rukometaši na pijesku će na sedmom Svjetskom prvenstvu, od 12. do 17. srpnja u Budimpešti, igrati u skupini sa Španjolskom, Omanom, Urugvajem, Australijom i Mađarskom, odlučeno je ždrijebom koji je održan u četvrtak prijepodne u mađarskoj prijestolnici.

“Zadovoljni smo ždrijebom, a s obzirom na to da idemo po titulu, svejedno nam je, jer kako god okrenemo, moramo dobiti najbolje. Na prošlom prvenstvu smo bili u skupini smrti i pokazali karakter te dogurali do finala. Sad na prvi pogled imamo lakšu skupinu, ali svejedno je bitno da smo pravi kad će to biti najpotrebnije”, prokomentirao je izbornik Davor Rokavec.

U skupini A su aktualni prvaci svijeta Brazilci, Bahrein, SAD, Egipat, Ukrajina i Katar koji je na prošlom Svjetskom prvenstvu osvojio brončanu medalju.

Tri najbolje plasirane reprezentacije iz prvog kruga izborit će mjesto u drugom krugu, u koji će prenijeti bodove te igrati protiv momčadi iz suprotne skupine, protiv kojih nisu imali priliku igrati. Prve četiri reprezentacije nakon drugog kruga izborit će mjesto u polufinalu.

(Hina)

fah