HRVATSKA – SRBIJA 27:23

U BG neodlučeno, u ZD zna se. Hrvatska pobijedila Srbiju. Kauboji su puno bolja rukometna reprezentacija, a u zadarskom ozračju nije moglo biti drugačije osim uvjerljive pobjede. Ondje se ne bi “dobro provela” niti Danska, a kamoli Srbija. Srbi su, doduše, poveli 0:2, a “led je probio” Mamić u četvrtoj minuti. Poslije se sve “išlo na hrvatski mlin”.

Domagoj Duvnjak je u svom 200. nastupu u najdražem dresu izvrsno proigravao suigrače, ali i zabijao. Posebno je dojmljivu partiju u prvom poluvremenu pružio Manuel Štrlek s tek jednim nepreciznim udarcem. Zabio je 7 pogodaka, 3 iz sedmeraca. Na poluvremenu 17:11. Najveću prednost imali su Červarovi mladići u 27. minuti, plus sedam, 16:9. Štrlek 7, Božić Pavletić 3, Duvnjak 2, Mamić 2, Stepanić 1, Mandić 1, Šipić 1 u prvom dijelu. Vratari Šego dvije, Ivić dvije obrane.

Više nije niti trebalo. Srbija je bila nemoćna. U drugom dijelu, istovjetan početak. Srbija postiže dva pogotka i smanjuje zaostatak, a u 35. Štrlek zabija za još jedan od svojih osam pogodaka u utakmici. U 49. je ponovno “uobičajenih” šest prednosti za Hrvatsku, 23:17.

Strijelci: Štrlek 8 (4), Vranković 2, Karačić 2, Duvnjak 4, Mandić 2 (1), Stepanić 1, Božić Pavletić 3, Mamić 3, Šipić 1, Bećiri 1 pogodak. Ivić 6 obrana, uz jedan sedmerac. CRO-SRB 27:23. Večeras je naša fešta i potvrda plasmana na Europsko prvenstvo.

mn/prigorski.hr