RUKOMET KTC „slomio“ Metalac

10. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Križevci RUKOMET KTC „slomio“ Metalac


1. HRL sjever 3. kolo – Druga pobjeda Križevčana u prvenstvu

KTC-METALAC 31:27 (14:13)

SD OŠ Ljudevita Modeca. Suci: D. Lončar i Z. Lončar (obojica Varaždin). Nadzornik: Crnojević (Kutina). Mjerilac vremena: Pukec. Zapisničar: Rešetar. Doktor: Hrg. Glavni dežurni: Knapić (svi Križevci)

KTC: Šutalo, Marković 3, Ezgeta 11 (3), Tandara 3, Martinčić, Maričić 2, Lazar, Kota 2, Perajica 2 (2), Bogdan, Mirosavljević 7, Martinović, Celovec, Masnec, Mršić 1.
TRENER: Dalibor Sokač

METALAC: Kaldi 3, Baković 1, Turkalj 3, Poljak, Blažević 2, Matoić 1, Šunjić 2, Pandža 9 (2), Cikatić 6, Henigman, Vojnović, Samahodaj, M. Petrić, A. Petrić.
TRENER: Robert Papić
SEDMERCI: KTC 7 (5), Metalac 3 (2). ISKLJUČENJA: KTC 6 minuta, Metalac 14 minuta.
IGRAČ UTAKMICE: Toni Ezgeta

Križevčani su večeras izborili drugu prvenstvenu pobjedu u srazu s čvrstim Metalcem iz Zagreba. Do nje nije bilo jednostavno doći, ali kada se posložila obrana proradio je i napad. Gosti su u petoj minuti vodili 0:2, a prvi pogodak za domaćine postigao je Toni Ezgeta u šestoj minuti i bio je, naposljetku. najučinkovitji igrač utakmice.

ktc9

Igračima KTC-a je dosta problema na crti činio snažni Cikatić kojeg je odlično proigravao Pandža. Na vratima gostiju Henigman ponovno na visokoj razini, a u devetoj minuti obranio je sedmerac Mršiću. U desetoj minuti 2:5, ponovno Cikatić. Marković u 11. minuti smanjuje zaostatak na 4:5, a Mršić izjednačuje na 5:5, no u 15. minuti gosti opet „bježe“ na tri pogotka prednosti, 5:8 preko Kaldija. U 19. minuti imali su i četiri pogotka prednosti, 7:11 i logičan potez trenera KTC-a Sokača bio je timeout.

ktc10

Malo-pomalo, KTC sustiže Metalac. U 22. minuti 10:12, a nakon obrane mladog Marina Šutala podiže se i učinkovitost Križevčana u oba smjera. Ezgeta izjednačuje na 13:13, Marković je imao prvu domaću prigodu za vodstvo, ali Henigman ne da. Nova obrana Šutala i u 29. minuti vodstvo domaćina preko Ezgete, 14:13. Vodstvo koje više nisu ispuštali iz ruku. Dapače.

Odličan početak drugog dijela za KTC. Marković, Mirosavljević i opet Marković na prazan gol za 18:14 u 34. minuti. Ezgeta postiže pogodak za pogodak, zabija i sedmerac kojeg je iznudio Marković i pobjeda je na vidiku, 22:16. Ezgeta je neumoljiv, a njegovi suigrači na čelu s Kotom i vratarom Šutalom odlično obavljaju obrambenu zadaću. Zaslužena pobjeda Križevčana nad tradicionalno neugodnim Metalcem.

Maurizio Novosel