KTC-IVANIĆ 21:29 (9:12)

GŠSD Ljudevita Modeca. Gledatelja: 50. Suci: Skendrović i Trčak (obojica Samobor). Delegat: Peković (Varaždin).

KTC: Šutalo, Marković 2, Vinković 5, Mušlek, Ostarčević, Harča 1, Perajica 1, Batinić, Maričić 1, Martinović, Tandara 7 (4), Masnec 2, Mršić 2. TRENER: Dalibor Sokač.

IVANIĆ: Gorčan, Lauš, Malec 6, Štefanović 1, Markić 1, Lovrić, Jerković, Lončarić, Zajec 2, Iveković, Sertić 3, L. Lukačec 9 (2), D. Lukačec 3, Vidaković 2, Kurtušić 2. TRENER: Frano Veraja.

SEDMERCI: KTC 4 (6), Ivanić 2 (3).

ISKLJUČENJA: KTC 10 minuta (Marković 2 + 2, Ostarčević, Maričić, Mršić), Ivanić 10 minuta (Štefanović 2 + 2, Iveković, Sertić, Vidaković).

CRVENI KARTONI: Maričić (43), Lončarić (44) IGRAČ UTAKMICE: Viktor Gorčan.

Križevčani su večeras mogli učvrstiti drugo mjesto na ljestvici koje osigurava doigravanje, ali nije im to pošlo za rukom. Naišli su na „pretvrd orah“ u srazu s Ivanićem u zaostaloj utakmici 21. kola 1. HRL Sjever. Nije, doduše, za njih još ništa izgubljeno jer su i dalje drugi s 35 bodova, koliko ima i trećeplasirana Požega.

Osijek je nedostižan na vrhu s 40 bodova. Preostale su im još utakmice s Novim Zagrebom u subotu u 14.15 na domaćem parketu i gostovanje u Čakovcu.

Gosti su vodili tijekom cijelog susreta, ako izuzmemo 1:1 u 3. minuti utakmice. U prvom dijelu jedino je kod KTC-a odskakao vratar Marin Šutalo koji je u 25. minuti obranio sedmerac Leonu Lukačecu, ali je njegov kolega na suprotnoj strani Viktor Gorčan bio još raspoloženiji obranivši, između ostalog, dva sedmerca Luki Vinkoviću.

Gorčan je i u drugom poluvremenu nanizao puno obrana, a Križevčani su, uz ostalo, nanizali previše tehničkih pogrešaka i previše su lopti „bacili u zdenac“ za možebitno rezultatsko priključenje. Dapače. Prednost Ivanića je rasla i rasla, a u 57. minuti vodili su i deset razlike, 19:29, nakon pogotka Štefanovića.

Tradicionalno borbena utakmica dobro znanih suparnika u kojoj su izravne crvene kartone dobili Maričić u 43. minuti zbog prekršaja na Malecu i minutu kasnije Lončarić nakon prekršaja na Tandari. Domaći igrači nikako nisu mogli pronaći rješenje u napadu protiv čvrste i pokretne obrane gostiju, a prvo ime utakmice bio je vratar Gorčan sa 17 obrana.

Na utakmici je bio i Ninoslav Pavelić koji je ostavio velikog traga u križevačkom klubu, a trener je vratara hrvatske reprezentacije i našičkog Nexea.

ktc rukomet1