RUKOMET – 1. HRL SJEVER 7. KOLO Križevčani uvjerljivo pobijedili Osječane

14. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Križevci RUKOMET – 1. HRL SJEVER 7. KOLO Križevčani uvjerljivo pobijedili Osječane


Rukometaši križevačkog KTC-a uvjerljivo su večeras pobijedili momčad Osijeka 36:26 (18:15) u sedmom kolu prvoligaškog prvenstva sjevernjaka. To je, naravno, službeno sedmo kolo, premda puno utakmica nije odigrano zbog koronavirusa. Križevčanima je večerašnji ogled bio šesti, a Osječanima tek četvrti i večeras su odigrali prvu službenu utakmicu nakon mjesec dana.

Počelo je vodstvom domaćina 2:0 pogocima Mirosavljevića, a prvi pogodak za goste postigao je Pleše u četvrtoj minuti. U šestoj minuti, 4:4. Grešku domaćina u napadu, kaznio je Tin Kuže koji je, naposljetku, bio najefikasniji igrač utakmice s 11 pogodaka. U devetoj minuti gosti su prvi puta poveli, pogotkom Zrne, 5:6, a u desetoj minuti imaju i dva pogotka prednosti, 5:7. Strijelac Kuže.

U trinaestoj je minuti 8:8. Pogodak za KTC postiže Mirosavljević. Vratar Martinović uknjižio je tri uzastopne obrane, a u 21. minuti zamijenio ga je na vratima Šutalo koji je ponovno bio na razini. Obrana je sve čvršća. Raspištoljio se i Marković, odlično igra Tandara. Križevačka krila su postigla 17 pogodaka na utakmici, Marković 9 i Mirosavljević 8. Završnica poluvremena u potpunosti pripada domaćinu, dva pogotka postiže i Maričić, u 28. minuti prednost KTC-a je 18:14.

Početkom drugog dijela utakmica se lomi. a križevačka prednosti raste. Valja pohvaliti vanjsku liniju s Perajicom, Tandarom i Ezgetom, a potez za notes dogodio se u 36. minuti za vodstvo domaćina, 22:16. Proigravanje Perajice za Markovića koji u letu hvata loptu i posprema ju u mrežu nemoćnog vratara Mudrovčića. Nismo svojedobno bez razloga dodali Robertu Markoviću „Air“. Leti poput Jordana. Doista su atraktivni njegovi pogoci, a na istoj razini su i uvježbana dodavanja za takvu atrakciju.

Gledatelji, inače, uživaju u „cepelinima“, ali morat će još pričekati dok se dopusti nazočnost publike u dvorani. Križevačka prednost raste iz minute u minutu. Najveća je bila u 58. minuti, plus 12 nakon pogotka Celovca.

Za KTC su nastupili i postigli pogotke: Marin Šutalo, Robert Marković 9, Toni Ezgeta 5 (1), Mihael Mušlek, Luka Tandara 3, Ivan Martinčić, Davor Maričić 2, Benedikt Lazar 2, Kristijan Kota, Matija Perajica 5, Nikola Mirosavljević 8, Ivan Harča, Ivan Martinović, Marin Celovec 1, Domagoj Masnec 1, Darko Mršić. Trener je Dalibor Sokač, pomoćnik Mladen Horvat. U redovima Osijeka zaigrao je i Marko Žganjer koji je svojedobno nastupao za KTC.

prazne tribine rukomet ktc1 rukomet ktc2 rukomet ktc3 rukomet ktc4 rukomet ktc5 rukomet ktc6 rukomet ktc7 rukomet ktc8 rukomet ktc9 rukomet ktc10 rukomet ktc11 rukomet ktc12 rukomet ktc13 rukomet ktc14 rukomet ktc15 rukomet osijek
Maurizio Novosel/prigorski.hr

Facebook Comments