RTL grupa kanala ostvarila sjajne rezultate gledanosti, a najgledaniji TV sadržaj i dalje je ‘Večera za 5 na selu’

14. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti RTL grupa kanala ostvarila sjajne rezultate gledanosti, a najgledaniji TV sadržaj i dalje je ‘Večera za 5 na selu’


U srijedu navečer, 13. listopada, RTL grupa kanala bila je prvi izbor gledatelja! Naime, RTL grupa kanala u udarnom je terminu imala visokih 37% udjela u gledanosti u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina dok je u ukupnoj populaciji imala 25% udjela u gledanosti, što RTL čini najgledanijom grupom kanala te večeri.

Glavni kanal RTL u ciljnoj je skupini u udarnom terminu ukupno imao 30% udjela u gledanosti dok je udio u gledanosti u ukupnoj populaciji iznosio visokih 31 posto. Prva tri mjesta najgledanijih formata na svim nacionalnim televizijama u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina u srijedu navečer zauzele su tri RTL-ove emisije – kulinarski show ‘Večera za 5 na selu’, zatim sociološki eksperiment ‘Brak na prvu’ i informativna emisija ‘RTL Direkt’.

Gledateljima omiljena ‘Večera za 5 na selu’, koja i dalje bilježi fantastične rezultate gledanosti, tako se našla na prvome mjestu kao najgledaniji sadržaj, a večera kod osebujne Agice ujedno je bila i najgledanija epizoda ove sezone u ciljnoj skupini i u ukupnoj populaciji. Cijelu je epizodu prosječno pratilo gotovo 600 tisuća gledatelja u ukupnoj populaciji, a najnapetiji trenutak, kad je Vanesa pronašla dlaku u Agičinu jelu – pratilo je više od 700 tisuća gledatelja te je udio u gledanosti bio sjajnih 36,3 posto!

Sanela & Jasmin

Osim toga, drugi nastavak showa ‘Brak na prvu’ te napete ljubavne avanture kandidata prosječno je pratilo gotovo 400 tisuća gledatelja u ukupnoj populaciji, a najgledaniji trenutak bio je kad su Sanela i Jasmin izrekli nervozno ‘uzimam’, što je u prosjeku u ukupnoj populaciji pratilo gotovo pola milijuna znatiželjnih gledatelja koji jedva čekaju vidjeti kako će njihov brak završiti. Druga epizoda ‘Braka na prvu’ tako je imala 26,6% udjela u gledanosti u ukupnoj populaciji.

Zoran Šprajc

Zoran Šprajc

Treći najgledaniji format u ciljnoj skupini od 18 do 49 sinoć je bila RTL-ova informativna emisija ‘RTL Direkt’, a novosti iz Hrvatske i svijeta uz originalne komentare omiljenog voditelja Zorana Šprajca u jednom je trenutku gledalo gotovo pola milijuna gledatelja u ukupnoj populaciji.

Gledatelje i večeras očekuje nova doza zabave, ljubavnih drama i informativnih minuta. Novu ‘Večeru za 5 na selu’ pripremat će Zdravka, a gledatelji je mogu pratiti od 20.15 sati. Dva nova vjenčanja i bračne probleme spojenih parova donosi novi nastavak showa ‘Brak na prvu’ od 21.15 sati dok ‘RTL Direkt’ počinje u standardnom terminu u 22.15 sati na RTL-u.