Romana Matanovac Vučković izabrana za ženu godine

16. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti Romana Matanovac Vučković izabrana za ženu godine

Emica Elvedji/PIXSELL


Profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu i predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Romana Matanovac Vučković, dobila je titulu “Žene godine” na svečanosti u četvrtak navečer u Zagrebu, koju časopis Zaposlena organizira od 1995. kako bi poboljšao javni položaj žene, priopćeno je.

Glavna urednica časopisa Zaposlena Ana Gruden istaknula da Ženu godine nije obeshrabrilo loše stanje koje je zatekla u HGZ-u, a koje je prijetilo prodajom dijela zgrade i gašenjem udruge, pa ni potres ni pandemija, već je na volonterskoj funkciji predsjednice sa suradnicima pokrenula donatorsku kampanju, podigla prvu skelu u krenula u nužnu sanaciju.

HGZ je nastavio put prema ostvarenju vizije Romane Matanovac Vučković da postane suvremeni, multimedijalni kulturni centar, otvoren prema svim umjetnostima, u kojem će svoje mjesto pronaći i prvi hrvatski muzej glazbe, zaključila je glavna urednica časopisa Zaposlena.

Matanovac Vučković je zahvalila časopisu Zaposlena i žiriju, te kazala da sve nominirane žene zaslužuju biti na njezinu mjestu.

Ono što me dovelo na trenutnu poziciju je društvena uloga koju sam prihvatila u vrlo nezavidnom trenutku u povijesti Hrvatskog glazbenog zavoda te sam time postala prva žena na čelu te institucije, a svi znamo da HGZ ima dugu tradiciju djelovanja te je jedna od rijetkih u Europi koja ima kontinuitet djelovanja od 200 godina, kazala je.

Nadam se da imam privilegiju osigurati budućnost ovoj važnoj instituciji još idućih 200 godina, a ova nagrada mi je poticaj i motivacija da nastavim dalje, kazala je Romana Matanovac Vučković nakon što je proglašena za Ženu godine 2021.

Uz ino, “Žena godine” je voditeljica poslijediplomskog interdisciplinarnog specijalističkog studija Intelektualno vlasništvo, predaje na Akademiji dramskih umjetnosti i Muzičkoj akademiji i savjetnica je ministrice kulture.

Nominirane su također i psihologinja i dugogodišnja aktivistkinja za ženska prava te koordinatorica Ženske sobe Maja Mamula, docentica na Pravnom fakultetu u Zagrebu i članica Savjetodavnog odbora za primjenu Okvirne konvencije Vijeća Europe za zaštitu nacionalnih manjina Antonija Petričušić, menadžerica ljudskih potencijala koja je svoju profesionalnu karijeru posvetila problemu mobinga na radnome mjestu Blaženka Rogan, te magistrica socijalne politike i akreditirana parlamentarna asistentica u uredu zastupnika Predraga Freda Matića u Bruxellesu Mateja Medlobi.

(Hina)

Facebook Comments