Povremeni hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Prkačin (21) otišao je iz španjolskog prvoligaša Gran Canarije nakon što mu je istekao jednogodišnji ugovor, izvijestio je u srijedu klub s Kanarskih otoka.

“Prkačin neće iduće sezone nastaviti igrati za Gran Canariju nakon što mu je istekao ugovor. Klub mu želi zahvaliti na profesionalnosti iskazanoj tijekom protekle sezone te mu želi sreću u osobnoj i profesionalnoj budućnosti”, navedeno je u priopćenju.

Gran Canaria, koja je okončala sezonu na 7. mjestu među 18. klubova u prvenstvu, na isti način se oprostila od bosansko-hercegovačkog igrača Amara Gegića (26) i Amerikanca Sylvena Landesberga (34).

Prkačin je u španjolskom prvenstvu nastupio u 22 utakmice tijekom kojih je prosječno igrao 7,10 minuta i zabijao 2,5 koša, izvijestio je lokalni portal Tinta Amarilla. Krilni centar je prije godinu dana došao u Gran Canariju iz katalonske Girone. Prije toga je bio kapetan zagrebačke Cibone te ju je poput brojnih drugih igrača napustio u ljeto 2022. zbog financijskih problema u kojima se našao tadašnji prvak Hrvatske. Nije poznato gdje će Prkačin nastaviti karijeru