Hrvati su jako konkurentni, nikada ne gube nadu, opasna su ekipa, kazao je španjolski veznjak Rodri uoči sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske na otvaranju EURO-a u Njemačkoj.

“Mi gledamo Hrvatsku kao momčad, a ne pojedinačne igrače. Imena se pojavljuju u razgovorima, kao što je Luka Modrić. Ali ne igrate protiv jednog igrača, nego protiv cijele momčadi. Hrvatska je kontinuirano u vrhu, opasna je ekipa. Bit će intenzivno, moramo osvojiti loptu, nadam se da ćemo kontrolirati utakmicu,” rekao je veznjak Manchester Cityja.

“Poznajemo se jako dobro, igrali smo jedni protiv drugih. Sve se utakmice vrte oko sredine terene, Hrvati su jako konkurentni, nikada ne gube nadu. Sjajno je kako se nose s različitim fazama utakmice, imaju iskusne igrače,” dodao je.

Rodi nije mogao izbjeći pitanje o svom klupskom suigraču Jošku Gvardiolu.

“Razgovarao sam s igračem koji će igrati na njegovoj strani. Imao je sjajnu sezonu, dobro se prilagodio. Vidjet ćemo na kojoj će poziciji igrati, ali svjesni smo njegove kvalitete. Igrači su upozoreni na njega,” dodao je.

Naglasio je kako jedva čeka početak turnira.

“Osjećamo vrtoglavicu prije nego što počne, uvijek ste nervozni prije početka,. Mnogo je pitanja, ali mi smo došli pobijediti. Ne razmišljamo o drugim stvarima, želimo osvojiti EURO. Znamo što treba kako bi pobijedili. Ne smijemo popustiti u ključnim trenucima.”

Njemačka i Španjolska su rekorderi EP-a sa po tri krune.

“Znamo da smo jedna od država s najviše naslova. Idemo i po četvrti naslov, znamo da neće biti lako. Mi smo momčad koja se natjecala protiv najvećih, pobijedili smo Brazil, Italiju, Hrvatsku. Imam osjećaj da nitko ne žele igrati protiv nas jer nas je teško pobijediti.”

Otkrio je i kojim stilom će igrati “Furija”.

“Sa stilom koji će nas odvesti do pobjede. Svaka momčad je drugačija i bilo bi pogrešno misliti da jedan stil mogao voditi do pobjede,” poručio je na kraju.