Austrijanac Manuel Feller po treći je put u ovoj sezoni pobijedio u slalomima za Svjetski kup došavši do svojeg prvog trijumfa na slalomskoj utrci u švicarskom Wengenu, gdje hrvatski reprezentativac Istok Rodeš osvojio deseto mjesto, Samuel Kolega je bio 16., a Filip Zubčić je završio na 21. mjestu.

Po prvi put u ovoj sezoni sva trojica hrvatskih predstavnika su osvojili bodove na jednoj utrci, dokazavši da se nalaze u vrlo dobroj formi.

Rodeš je nakon devetog rezultata u prvoj vožnji, ostvarenog sa startnim brojem 35, u drugoj uspio zadržati mjesto među desetoricom najboljih zaostavši za pobjednikom 1.45 sekundi, dok su Kolega i Zubčić popravili svoje plasmane. Kolega je dan uoči svog 25. rođendana s 24. mjesta u prvom nastupu skočio na 16. poziciju sa zaostatkom 1.87 sekundi, a Zubčić je s 25. mjesta došao na 21. zaostavši za 2.25 sekundi.

“Odradili smo Wengen, dosta sam zadovoljan. Prijašnjih godina se nisam najbolje snalazio na ovoj stazi, tako da mogu biti zadovoljan. Pokazao sam dosta dobro skijanje, napravio sam još jedan korak naprijed. Mogu pozitivno gledati naprijed,” kazao je Rodeš koji se u ukupnom poretku slaloma sada nalazi na 21. mjestu.

“Ovaj rezultat je svakako korak naprijed na ovoj stazi. Prva vožnja je bila ne onako kako sam htio, no druga je bila na nivou. Nakon Adelbodena imao sam velika očekivanja, bilo je ovo stvarno dobra vožnja i dobro skijanje. Dobro je krenula ova godina i idemo nastaviti ovako dalje,” dodao je Kolega, koji sada u slalomu drži 16. mjesto.

“Bio je ovo jedan dobar dan za sve nas, sva trojica smo bili u Top 30. Danas nisam najbolje skijao, možda sam prvi i drugi lauf trebao bolje skijati u donjem dijelu. Međutim, nakon dva izlijetnja u slalomu došao sam do cilja i uzeo nešto bodova,” istaknuo je Zubčić, trenutačno deseti u ukupnom poretku Svjetskog kupa, te 27. u slalomu.

Pred skijašima je tjedan na još jednom legendarnom skijalištu, u austrijskom Kitzbuehelu, gdje su u petak i subotu na rasporedu dva spusta, a u nedjelju peti slalom od 12 koliko ih je u kalendaru Svjetskog kupa.