Na neki način sam pobijedio samog sebe, priznao je hrvatski skijaš Istok Rodeš koji je zauzeo vrlo dobro 11. mjesto u slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Kitzbuehelu.

Ranije je bio deseti na teškom slalomu u Wengenu, a nedjeljno 11. mjesto u austrijskom zimovalištu je time značajniji rezultat jer je napravio veliki skok nakon prve vožnje koju je završio na 24. mjestu.

„Znali smo da je staza skliska, ledena i zahtjevna. Nakon što su prije mene sa staze izletjeli Zubčić i Kolega, kao i mnogi drugi, nije mi bilo ugodno. Imao sam malu borbu u sebi kako skijati tako da sam možda bio malo prespor u prvoj vožnji. No, u drugoj je bilo bolje. Točno sam znao što moram raditi, sve sam odradio jako dobro. Zadovoljan sam, ovako moram nastaviti“, bio je komentar utrke Istoka Rodeša.

„Nakon Wengena i Kitzbuehela mogu reći da sam pobijedio samog sebe, dosad ove utrke nisam odradio na ovako vrhunskoj razini. Dobio sam veliko samopouzdanje za sljedeće utrke. Želim napraviti i korak naprijed, zašto ne“, zaključio je Rodeš.