Rukometašice Lokomotive u 7. kolu Lige prvakinja u subotu u dvorani Sutinska vrela dočekuju danski Team Esbjerg, a igračica Stela Posavec i pomoćnik trenera Vedran Krkač ističu da će zagrebačke rukometašice dati sve od sebe da pruže najjači mogući otpor jednoj od najjačih rukometnih ekipa u Europi.

“Esbjerg je danska ekipa koja igra vrhunski rukomet, s vrhunskim igračicama koje u reprezentaciji Norveške i Danske imaju vrlo važnu ulogu. Ističu se po iznimnim šutovima izvana, to je njihovo najjače oružje i za to se moramo najviše pripremati. Pokušat ćemo što je više moguće zaustaviti te šutove izvana, da se ne raspucaju i ne razbiju našu obranu. Probat ćemo što čvršće odigrati obranu, biti što agresivnije i pokušati iz dobre obrane iskoristiti neke šanse u brzim napadima”, rekla je kapetanica Lokomotive Stela Posavec.

“Ako se trebate pripremati za Esbjerg trebate pogledati finale posljednjeg Europskog prvenstva. Kada gledate norvešku i dansku vanjsku liniju, to je priprema za Esbjerg. Mork, Reistad, Ingstad, Tranborg… Čak je i trener Esbjerga trener danske reprezentacije. To je šut, obrana, trčanje…, to je 60 minuta trčanja. One gaje moderan rukomet koji se sastoji od tranzicije, čvrste obrane i trčanja, nema stajanja. Zasigurno su jedna od najboljih ekipa u Europi, svojevrsna reprezentacija Skandinavije. Zato ćete u subotu gledati požrtvovnu Lokomotivu koja će se ‘potući’. Probat ćemo našim dobrim napadom ograničiti njihovu tranziciju i biti čvrsti i duboki u obrani da nemaju previše lakih šutova, pogotovo onih s 10 metara”, rekao je pomoćnik trenera Vedran Krkač.

Nakon šest kola Lige prvakinja trukometašice Lokomotive su i dalje jedina ekipa natjecanja bez boda u skupini A.