Svjetski i europski prvak u obaranju ruke Rino Mašić ostvario je veliki uspjeh pobjedom u Dubaiju na prestižnom natjecanju “King of the Table”.

Najbolji hrvatski sportaš u neolimpijskim sportovima u izboru Hrvatskog olimpijskog odbor (HOO) za proteklu godinu, u Dubaiju je u teškoj kategoriji (110kg) pobijedio najvećeg suparnika u profesionalnom obaranju ruke, Gruzijca Baču Saginašvilija sa 4-0 potvrdivši dominaciju u teškoj kategoriji.

“Ostvario sam veliku i važnu pobjedu protiv jednog od mojih najvećih rivala koji je ujedno i jedan od najboljih obarača na svijetu, što je odlična najava za europsko i svjetsko prvenstvo,” kazao je 19-godišnji Mašić.

“Saginašvili je moj vršnjak i između nas već godinama postoji veliki rivalstvo, zato mi je ova pobjeda posebno draga. Borili smo se s desnom rukom, borba je bila teška, no to sam i očekivao. Presudile su moja izdržljivost i tehnika,” dodao je “lički Hulk”.

“King of the table” je profesionalna liga u obaranju ruke u kojoj nastupaju samo najbolji svjetski obarači u formatu supermečeva od šest rundi, a održava se u Dubaiju četiri puta godišnje.

“Rinina pobjeda u Dubaiju je svakako jedan veliki podstrek za ovu godinu pred nadolazeće svjetsko i europsko prvenstvo na kojima od Rine očekujemo zlatne medalje,” kazao je predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke i dopredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac.

Mašić je u rujnu prošle godine postao svjetski prvak u obaranju lijevom rukom, osvojivši i broncu na desnu ruku, dok je u lipnju u Kišnjevu osvojio europsku seniorsku titulu za desnu i lijevu ruku, te dva zlata i za mlađe seniore.