My Buddy Moose, četveročlani bend iz Rijeke u subotu, 7. svibnja dolazi u Križevce. Ovi indie-americana zaljubljenici iz Rijeke okupljeni 2004., već dugi niz godina slove za jedan od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima.

Glazba koju stvaraju oslanja se na široku lepezu stilova popularne glazbe, od rock’n’rolla i punka do soula i countryja.

Prve demo snimke nastale su u prvoj polovici 2000-ih, a do sada njihov rad prati objava četiri albuma: “My Buddy Moose” (2006.), “Wonderful Feeling of Emptiness” (2010.), “Shine!Shine!Shine!'” (2013.) te “IV” (2017.). Albume kritika hvali, a uvjerljivi i iskreni live nastupi pomažu im u stvaranju baze vjernih fanova kako u Hrvatskoj tako i u okolnim zemljama.

Njihova je kvaliteta prepoznata i izvan Hrvatske, pa se Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M. Warda. My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola.

Ulaz je besplatan.