Povučen od gradske vreve, u prirodi, nedavno je otvoren novi restoran koji je svojim maštovitim jelovnikom u nekoliko mjeseci rada dospio je u Gault&Millau prestižni vodič.
Riječ je o restoranu Fakin, u Legradu pokraj Koprivnice, koji je otvorio svoja vrata potkraj 2021. godine. Zanimljivim i maštovitim jelovnikom polako je privukao goste koji se vraćaju, što zbog njihovih specijaliteta, što zbog domaćih slastica koje spremaju s mnogo ljubavi.
Osim restorana, u objektu koji se smjestio u srcu Legrada, nalazi se i pansion sa 11 tematski uređenih soba. Idealna priča za avanturiste koji su u potrazi za lijepom prirodom i dobrom hranom, poslovnjake koji se nakon napornog radnog dana žele maknuti od gradske buke ili obitelji koje se žele izvesti na izlet vikendom.
Kombinacijom prirodnih namirnica koje nabavljaju od lokalnih OPG-ova, znanja i iskustva njihovih chefova njihov jelovnik prepun je zanimljivih jela koja su spoj tradicije i modernog kulinarstva, piše advertismarketing.com
To je prepoznao i prestižni Gault&Millau, prestižni francuski vodič kojeg su utemeljili slavni kritičari restorana Henri Gault i Christian Millau 1965. godine. Restoran Fakin u Legradu dobio je prestižnu oznaku Gault&Millau te je tako uvršten u rang vrhunskih restorana ne samo s područja Hrvatske, već i ostalih zemalja diljem Europe i šire.





