RESTART KOALICIJA U KRIŽEVCIMA Mišel Jakšić: Pet godina mandata HDZ-a je pet godina laganja, varanja, muljanja, neispunjenih obećanja

19. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci RESTART KOALICIJA U KRIŽEVCIMA Mišel Jakšić: Pet godina mandata HDZ-a je pet godina laganja, varanja, muljanja, neispunjenih obećanja


Kandidati Restart koalicije iz 2. izborne jedinice borave danas u Križevcima. Jutro su tradicionalno proveli u obilasku križevačke Gradske tržnice, gdje su se družili s kumicama i ostalim OPG-ovcima.

Druženje kandidata i građana potom je nastavljeno na Strossmayerovom trgu, a domaćini ovog susreta bili su predsjednik križevačkog SDP-a i predsjednik Gradskog vijeća grada Križevaca Marko Katanović i gradonačelnik Križevaca i šesti na listi Restart koalicije ispred HSS-a Mario Rajn.

Rajn: Hrvatskoj treba novi početak

-Upravo su posljednje tri godine Križevci primjer gdje je, snaga koju nudim, zalog za kvalitetu. Ovo je pobjednička lista koja i Prigorju i Podravini kao i sjeveru toliko potreban napredak i podršku koja jamči izvršna vlast u Republici Hrvatskoj. -kazao je Rajn te istaknuvši kako je lista spoj mladosti i iskustva, energije i sinergije za bolju Hrvatsku, koja treba novi početak.

-Siguran sam da ćemo kapitalne projekte za sjever u narednom mandatu provesti, ne obećati, ne potpisati, nego izgraditi jer sjever to zaslužuje, to zaslužuje Podravina, to zaslužuje Prigorje s našim prekrasnim Kalnikom. Izađite i promijenite. -poručio je Rajn.

Druga na listi Vesna Nađ kazala je kako je restart potreban u javnoj upravi i da građani ne budu sluge javnoj upravi. -Treba nam kvalitetna, kompetentna, digitalna javna uprava. -istaknula je Nađ.

Martina Grman Kizivat poručila je kako je Hrvatskoj potreban restart te da građani izađu na izbore 5. srpnja.

Na problematiku porasta nasilja nad ženama osvrnula se Kristina Škoda Vajdić koja kaže kako se u Hrvatskoj vode rasprave o temama iz 19. stoljeća, a žena ženi treba biti podrška.

Jakšić: Kada se stvaraju veliki kapitalni projekti zaobilaze se Podravina i Prigorje

Koprivnički gradonačelnik i treći na listi Mišel Jakšić istaknuo je zadovoljstvo da su zajedno na izborima kao koalicija SDP i HSS. -Drago mi je da na istoj strani imamo gradonačelnika Križevaca i gradonačelnika Koprivnice. Oni koji bolje prate politiku znaju da je ova kraj najviše napredovao dok su na istoj strani bili SDP i HSS koji su zajedno vukli. – kazao je Jakšić.

-Pet godina mandata HDZ-a je pet godina laganja, varanja, muljanja, neispunjenih obećanja. Veliki kapitalni projekt brze ceste do Koprivnice i Đurđevca, a i ovaj nadvožnjak u Križevcima, koji se sada gradi tijekom kampanje, nije se pomaknulo s mrtve točke. Nagledali smo se otvaranja radova diljem Hrvatske. Međutim, kada se stvaraju veliki kapitalni projekti zaobilaze se Podravina i Prigorje. – istaknuo je Jakšić, koji smatra da nam je potrebna Hrvatska koja svima daje jednaku šansu za rast i razvoj.

-Potrebna nam je i Hrvatska koja će se znati obračunati s korupcijom i svime onime što danas HDZ, žetončići i Plenković, koji je lice i naličje takvog HDZ-a, predstavljaju. Gotovo cijela Vlada je morala otići zbog sumnje na korupciju. Plenković je pola mandata proveo kako da razmontira DORH i posložio ga po svojim željama i potrebama kao i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. – rekao je Jakšić te dodao kako je izbor jasan i pozvao građane na izbore 5. srpnja i daju podršku Restart koaliciji.

Šef županijskog SDP-a i sedmi na listi Mladen Kešer istaknuo je kako će biti zastupnik seljaka, poduzetnika i radnika odnosno onih ljudi koji su obespravljeni i na marginama društva. -Neću biti taj koji će šutjeti, koji će klimati glavom. Čvrst sam i odrješit. -istaknuo je Kešer dodavši kako 2. izborna jedinica nije jedinica smrti, nego jedinica života.

Ostojić: Birat će se između dobrog i lošeg društva

Koordinator 2. izborne jedinice i prvi na listi Restart koalicije Rajko Ostojić  poručio je kako je ova koalicija podrška ženama. -Ako ćemo ovako nastaviti gdje ćemo završiti? Vidimo po izjavama Škore, HDZ-a, MOST-a da ćemo završiti u 19. stoljeću. Što ćemo još čuti, da se silovana žena treba konzultirati sa silovateljima. Ima li kraja svemu tome. -pita se Ostojić.

-Nikad više podlosti, nevjerojatnih stvari, koji vrijeđaju dignitet svakog ljudskog bića. Uvjeren sam da će to građani prepoznati. Izbor je vrlo jednostavan. Dobro društvo, loše društvo. Klijentelizam i korupcija sa strane HDZ-a i konkurentnost i kvaliteta sa strane Restart koalicije. -slikovito se izrazio Ostojić, koji je kazao kako se neće baviti sa srednjim prstom Kolinde Grabar Kitarović.

Facebook Comments