U sklopu Srednjovjekovnog božićnog sajma koji se održava u razdoblju od 2. do 5. prosinca i od 10. do 12. prosinca, Pivnica Kraluš na dva tjedna proširila je svoju gastro ponudu i osmislila maštovita jela po uzoru na Renesansni festival.
Tako u pivnici možete uživati u renesansnom gulašu s kukuruznim žgancima. Idealno zimsko jelo sa svinjetinom i finim umakom od bijelog vina i paprike, a kao prilog posluženi su fini domaći žganci. Cijena ovog jela biti će 35 kuna što je zaista pristupačna cijena za svačiji džep.
Za one zahtjevnije gurmane u ponudi će biti i punjeni renesansni picek uz ječmenu kašu s povrćem. Pečeni picek kao tradicionalno podravsko jelo obogaćeno je svježim sirom i sušenim goveđim jezikom koje je na jedan maštovit način upotpunilo ovo domaće jelo i pretvorilo ga u pravu deliciju.
Renesansni punjeni picek po našem mišljenju trenutno je najbolje jelo u ponudi pivnice, stoga ukoliko ste ljubitelj piletine pripremljene na originalan način, iskoristite ovu ponudu i posjetite Kraluš u ova dva tjedna. Cijena ovog jela s prilogom i sezonskom miješanom salatom je 50 kuna.
U duhu renesanse za desert bila je poslužena zapečena jabuka punjena orasima i medom koja je fino upotpunila cijeli ovaj slijed. Kombinacija reske jabuke, oraha, meda i komadića karamele idealna su poslastica za kraj ovog menija. Cijena ovog deserta iznosi 20 kuna.