Hrvatski vozač Juraj Šebalj sa suvozačem Ivanom Vidakovićem osvojio je 17. mjesto u prvoj etapi Relija Dakar natječući se u kategoriji “Classic” u vozilu Nissan Terrano II.

U kategoriji “Classic” prijavljeno je 78 posada, a redoslijed se sastavlja prema osvojenim bodovima. Momčad koja ima najmanje bodova je najbolje plasirana. Nakon prve etape to su Talijani Lorenzo Traglio i Rudy Briani u Nissan Pathfinderu. Imaju 38 bodova, dok je hrvatska posada sakupila 404 boda, od čega je 100 bodova bila penalizacija.

Prva etapa je vožena od Alule do Al Hanekiyje u ukupnoj dužini od 541 km, od čega je 414 km bio brzinski ispit.

Belgijac Guillaume De Mevius s francuskim suvozačem Xavierom Panserijem (Overdrive Racing) vodeći je u konkurenciji automobila s vremenom od četiri sata, 35 minuta i 59 sekundi. Španjolci Carlos Sainz i Lucas Ruiz (Audi Sport) su drugi sa zaostatkom od jedne minute i 44 sekunde.

U konkurenciji motociklista poveo je Ross Branch iz Bocvane koji je na cilj stigao za pet sati, 13 minuta i 55 sekundi. Amerikanac Ricky Brabec je došao 11 minuta i 54 sekunde poslije, a samo četiri sekunde iza njega je njegov sunarodnjak Mason Klein.

U nedjelju je pred posadama etapa od Al Hanekiyje do Al Duwadimija ukupne dužine 655 km, od čega je 463 km brzinski ispit.

Ovogodišnji Reli Dakar, koji se vozi saudijskim pustinjskim krajevima, završit će 19. siječnja.