Željko Topolovec, brigadir Hrvatske vojske u mirovini odbio je priznaje Počasni građanin Grada Križevaca, a o čemu smo pisali OVDJE.  

U redakciju portala primili smo i reakciju Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Križevaca u povodu navedenog članka.

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Križevaca u smislu prava odgovara  na istom mediju na kojem se zbog nepotpunih, subjektivnih i netočnih navoda gospodina Željka Topolovca  tim odgovorom bitno dopunjuju činjenice iz objavljene informacije u pogledu istinitosti i objektivnosti.

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Križevaca ima jasno definirane predstavnike branitelja, organizirane u Koordinaciju udruga proizašlih iz Domovinskog rata, s jasnim i transparentnim ciljevima zadaćama, te načinom donošenja odluka.

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Križevaca na sastanku dana 12. ožujka 2019. godine donijela je zaključak da se uputi pismo Gradonačelniku Grada Križevaca, Predsjedniku Gradskog vijeća i Odboru za branitelje gradskog vijeća, reagirajući na netočne navode u opisu prijedloga za javno priznanje Grada Križevaca za gospodina Željka Topolovca isključivo u dijelovima koji su netočni i to naglasila.

Kako se radi o jednom od najviših priznanja grada bili smo dužni upozoriti nosioce vlasti Grada Križevaca, a na poticaj niza branitelja te relevantnih sudionika događaja oko oslobađanja vojarne u Križevcima kako vojnih, policijskih tako i civilnih što smo smatrali da smo dužni učiniti. Odlučno odbacujemo da smo gospodina Željka Topolovca izložili pritiscima i objedama kako pojedinaca, tako i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Križevaca.

Nastavno, ističemo kako je Koordinacija na temelju zaključka sa sastanka uputila pismo na prethodno imenovane nosioce vlasti Grada Križevaca i to je sve što je  Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Križevaca s tim u svezi poduzela.

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Križevaca na sastanku dana 12. ožujka 2019. godine  jedinstveni su stav iznijet u pismu Gradu Križevima i njime nismo željeli polemizirati putem medija stoga ono i nije upućeno javnosti, već službeno Gradu Križevcima i iza njega ne stoji ni jedan pojedinac za što je gospodin Željko Topolovec iz nama nepoznatog razloga optužio za pritisak na njega gospodina Božu Lazara, stoga s tim u vezi možemo reći da sve što smo imali javno reći iznosimo sada, a pismo koje smo uputili Gradu Križevcima napominjemo nije naslovljeno na medije niti javnosti.

Slijedom svega navedenog nemamo namjeru više oglašavati se u vezi javnog priznanja Grada Križevaca za gospodina Željka Topolovca jer ovo nije prvi puta da se u s tim u svezi javno u medijima i na društvenim mrežama optužuju pojedinci, udruge, pa i napadaju projekti kako bi kompenzirali u javnosti neuspjeh prijedloga koji ne prolazi već po drugi put u formalnoj proceduri, stoga molimo gospodina Željka Topolovca, a i druge na granice prihvatljivog u medijima i društvenim mrežama, jer javno iznošenje mišljenje je zakonito, legitimno i poželjno i pridonosi promicanju istine o Domovinskom ratu, ali javno iznošenje neistina kvalificirani su oblik kaznenog djela uvrede putem računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način javno zbog čega postaje pristupačna većem broju osoba.

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Križevaca u više je navrata javno i bezrazložno, te njeni članovi i branitelji, napadana ali mi nikad do sada na to nismo reagirali jer smatramo da je potrebno zaustav­lja­ti polarizaciju društva oko teme Domovinski rat,  ali od sada imamo namjeru i znat ćemo štititi javni ugled svim pravnim sredstvima. Mi smo se podsjećamo između ostalog i ustali u Domovinskom ratu u obrani većih vrijednosti i sloboda koje nismo imali u bivšoj državi, ali i za veće odgovornosti, stoji u priopćenju Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Križevaca koju potpisuju predsjednici udruga Miljenko Car, Darko Vragović, Zvonko Beljo, Božo Lazar i Katarina Dubravec.

prigorski.hr