U redakciju portala primili smo reakciju Igora Novosela kojeg je križevački gradonačelnik Mario Rajn spomenuo na današnjoj konferenciji za medije.

>>Rajn otkrio sve detalje presude u slučaju Novosel: ‘Grad ne mora njemu platiti 611.000 kuna, nego je on dužan Gradu’ – Prigorski.hr

Reakciju prenosimo u nastavku:

Poštovani gradonačelniče, na današnjoj tiskovnoj konferenciji iznijeli ste mnoštvo neistina.

Prije svega, ne kruži nikakva informacija o presudi Županijskog suda u Zagrebu, prema kojoj će grad isplatiti Igoru Novoselu naknadnu štete od 611.000,00 kuna. Nadalje, u objavi u tiskanom mediju, koja nije inicirana s moje strane, uredno stoji da ste izgubili prvostupanjsku i drugostupanjsku presudu za smetanje posjeda, koja je temelj za naknadu štete, a ujedno u trenutku nastanka (Vašom krađom), po navodima sudskog vještaka za poljoprivredu iznosi 611.000,00 kn.

Navodite da sam ja Vama (Gradu) dužan platiti najam za 2018. i 2019. , jer zemlju koju sam koristio nisam platio. Za te iste godine, dobio sam račun za najam u 2020. godini koji je prema sudskom vještaku za porezno pravo utvrđeno, da su izdani računi nepravilni i neknjižni, jer ne sadrže stavku PDV-a, čime ste vi (Grad) počinili samo jedno od kaznenih djela. Na žalost, istina je da sam parnicu za najam izgubio, jer me nitko nije u njoj zastupao, niti sam znao da se vodi protiv mene, ali isto tako poslano je na Vrhovni sud na odluku. Očekujem pozitivnu odluku, u svoju korist, te vraćanje parnice na prvostupanjski sud u kojem ću surađivati i dokazati da nisam Gradu ništa dužan.

U cijelom procesu je bilo niz propusta i kaznenih djela, gdje Vi kao gradonačelnik u jednom od članaka navodite da ja pitam gospodina Mišuru gdje je moj kukuruz, a ja istovremeno s navedenim gospodinom nisam u nikakvom poslovnom odnosu, nego ste mu Vi kao Grad izdali narudžbenicu da kukuruz ukloni. Da ste pročitali prvostupanjsku presudu za smetanje posjeda, znali biste da ona sadrži sve činjenice i izjave svjedoka da se navedeni kukuruz silirao i prodavao na više imena u bioplinsko postrojenje Rovišće, a novac je u međuvremenu podijeljen.

Niti u jednom trenutku se nisam protivio grupi Cengiz da uđe u posjed, jer sam svjestan da je projekt u interesu RH.

Iznosite neistine javnosti da je obrt u blokadi zbog višemilijunskog poreznog duga. Kao prvo ja nemam i nikad nisam imao obrt, nego OPG u sustavu PDV-a i firmu koja je 2017. na 2018. završila u predstečaju iz razloga situacije sa tadašnjim Agrokorom, te ne mogućnosti refinanciranja kredita kojega sam potrošio u izgradnju farme tovne junadi najmodernije u ovom dijelu Hrvatske kapaciteta 1000 tovne junadi. Zbog Vaše izjave, istog trenutka počela se raditi prijava za klevetu i pitanje časti, jer je sramotno da ste izjavili da ja imam višemilijunske dugove prema državi.

Isto tako, naglašavate da posjedujete izjave koje sam sastavio u Policijskoj postaji i zapisnike iz iste, pa se postavlja pitanje tko je i na koji način dopustio uvid u istu kaznenu prijavu sačinjenu u PP Križevci, te odmah i navodim da ste “načuli” da se u mojoj kaznenoj prijavi koja je podignuta protiv N.N. osobe. U prijavi se spominjao Grad, pa ste poslali gospođu Sandru Vuketić u DORH Bjelovar, te tražili kopiju moje kaznene prijave. Istu ste i dobili, ali nažalost i tu je napravljeno kazneno djelo, jer istu nije moguće bilo dobiti na uvid i kopiju spisa bez punomoći Vas kao gradonačelnika. Ovime je napravljeno još jedno kazneno djelo u nizu, kojom je državni odvjetnik dao u tajnosti spisa. Kada govorim da ste jedna “kriminalna organizacija” na to mislim ozbiljno i stojim iza svoje svake riječi koju sam objavio na svom FB profilu. O političkim ambicijama koje govorite da imam, ne, ja ih nemam niti sam sklon politici, ali ću se kao građanin Križevaca govoriti protiv neistine, te mi isto tako nije jasno zašto iznosite klevetu protiv mene.

Nema potrebe da se preko raznoraznih medijskih portala nadmudrujemo, ja vjerujem u hrvatsko pravosuđe i hrvatske službe koje će dokazati da li je Vaš rad ispravan, te isto tako izbjegavate odgovor na pitanje sa koliko novaca ste Grad preuzeli, a koliko danas imate kredita, šta mislim da bi građani Križevaca trebali znati. Također, građanima Križevaca zatvarate oči angažmanom gospođe Jadranke Sloković u čijem uredu radi jedan od Križevčana, pa zašto Vas onda ne zastupa on ispred njenog ureda, nego gospođa Sloković kojoj je profesionalnost kazneno, a ne u ovom slučaju trgovačko pravo.

Čega se bojite???

Neka sve hrvatske institucije rade svoj posao i u postupku dokažu tko je kriv, a tko nije, a ne na ovakve besmislene dopise i obećanja građanima Križevaca. Objavimo pravomoćne presude kada dođe vrijeme, pa ćete onda objasniti građanima Križevaca zašto ste morali platiti višemilijunski iznos’, stoji u reakciji koju potpisuje Igor Novosel.