Gotovo 800 tisuća kuna ‘težak’ je plijen s kojim su u srijedu navečer iz poslovnice Zagrebačkog holdinga pobjegla trojica nepoznatih razbojnika, nakon što su pred strankama i zaposlenicima svladali i lakše ozlijedili zaštitara.

Naoružani maskirani razbojnici upali su oko 18,30 sati u poslovnicu u Vukovarskoj ulici gdje se nalazilo nekoliko stranaka i devetero zaposlenika, među njima i 53-godišnji zaštitar koji je lakše ozljeđen prilikom naguravanja, zbog čega mu je na mjestu događaja pružena medicinska pomoć.

Zagrebačka policija objavila je u četvrtak da su maskirani počinitelji izveli razbojstvo nad zaštitarom i zaposlenicima uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage.

Nastavak policijske istrage trebao bi pokazati jesu li razbojnici prilikom bijega imali pomagača, a u njihovom hvatanju mogli bi im pomoći snimci videonadzora.

Policija treba u nastavku istrage ispitati stranke koje su se zatekle u poslovnici.

Policija navodi da šteta zasad nije utvrđena, no prema neslužbenim podacima razbojnici su pobjegli s nešto manje od 800 tisuća kuna.

Lakše ozljeđeni zaštitar zaposlenik je Holdinga, a nije poznato je li bio naoružan. Mediji su jučer objavili da zaštitar nije bio naoružan, jer poslovnica Holdinga nije novčarska ustanova.

Još jučer mediji su pretpostavljali da je ukradeni iznos veći s obzirom da su novac u toj poslovnici, u kojoj se prikupljaju uplate građana, preuzimali zaštitari, a da je pratnja novca prema zakonu obvezna za iznose više od 800 tisuća kuna.

(Hina)

fah