Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović Milković istaknula je u petak da će Zagrebački plesni centar (ZPC), i nakon što je prostor u Ilici 10 formalno potpao pod upravu ZKM-a, nastaviti biti središnje mjesto suvremene hrvatske i zagrebačke plesne scene.

Odlukom gradonačelnika Zagreba i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport o promjeni modela upravljanja gradskim prostorom Zagrebačkog plesnog centra početkom travnja, taj se gradski prostor dodjeljuje na upravljanje Zagrebačkom kazalištu mladih kao javnoj gradskoj ustanovi u kulturi.

“Dosad je gradskim prostorom ZPC-a upravljala privatna udruga i taj se model posljednjih sedam godina pokazao financijski neodrživim”, pojasnila je ravnateljica ZKM-a u pripćenju za medije.

“U Zagrebačkom plesnom centru i dalje će djelovati zagrebačka plesna scena i plesni umjetnici te će se prostor namjenski upotrebljavati za suvremeni ples”, napomenula je Abramović Milković.

Nakon odluke o promjeni modela upravljanja ZPC-om plesne su udruge upozorile da ona prijeti dokidanjem stabilnosti instituta plesne umjetnosti te su pozvale Grad na dijalog i suradnju u razvoju novog modela upravljanja Centrom.
(Hina)

fah