Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković: ‘Tim hitne pomoći u Križevcima postupio je prema protokolu’

3. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković: ‘Tim hitne pomoći u Križevcima postupio je prema protokolu’


Nakon što smo jučer izvijestili OVDJE  o tome kako je na interevnciji tim Hitne pomoći u Križevcima došao u kontakt sa osobom pozitivnom na koronavirus na današnjoj konferenciji za mediji Stožera civilne zaštite ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković kazala je kako je tim postupio sukladno protokolu.

– Dakle, 26. ožujka tim Hitne medicinske pomoći u Križevcima dobio je dojavu i intervenirao sukladno protokolu te zbrinuo pacijenticu. Kasnije je utvrđeno da je osoba pozitivna na COVID-19. Po tom saznanju odmah smo djelatnike maknuli s posla i poslali na testiranje te čekamo nalaze  – istaknula je.

Dodala je kako je 5 osoba testirano odnosno tim 1 i tim 2.

– Moram napomenuti kako su ovakve stvari nepredvidljive, jer nije bilo informacije da je osoba pozitivna. Dalje ćemo postupati sukladno nalazima i prema uputama epidemiologa – zaključila je.

Podsjetimo, otkako su djelatnici hitne pomoći bili u kontaktu sa zaraženom osobom, obavljali su svoj posao i bili u doticaju s brojnim pacijentima, no do srijede, neslužbeno doznajemo, nisu bili testirani! Testiranje je obavljeno u četvrtak u 14 sati i očekuju se rezultati.

Facebook Comments