Ravnateljica Sanja Lazić Wardell: Javne nabave preuzet će Razvojna agencija Grada Vrbovca

30. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Ravnateljica Sanja Lazić Wardell: Javne nabave preuzet će Razvojna agencija Grada Vrbovca


Na 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca nekoliko kritika i pitanja imao je predsjednik Vijeća Hrvoje Herček.

-Da budem iskren nisam uopće upoznat s ugovorima za EU konzultante. Znam da su bili angažirani još 2017. od strane Grada Vrbovca. Razgovarali smo na početku mandata i o Razvojnog agenciji i o Županijskog agenciji i o LAG-u i sl. Ono što se može iščitati iz II. izmjena i dopuna proračuna je jedna poražavajuća stvar. Mi smo u realizaciji fondova EU u prvih šest mjeseci povukli 3 posto. Malo više od 350 tisuća kuna.

Ono što se zapravo može iščitati da svi ti ljudi nisu zaslužili niti za svoje plaće, niti možemo platiti ono što smo naručili od konzultanata, ako me dobro matematika služi. Čuo sam iz svega do sada što rade konzultantske tvrtke, pa bih molio da mi ravnateljica Razvojne agencija kaže što to onda oni rade?- upitao je predsjednik vrbovečkog predstavničkog tijela.

Ravnateljica vrbovečke Razvojne agencije Sanja Lazić Wardell kazala je kako se u izvješću o radu gradonačelnika nalazi popis projekata i kako 95 posto tih projekata ide preko Razvojne agencije.

-Slažem se u ovom dijelu oko realizacije, ali tek kada se ugovor konzumira onda se kasnije sredstva povlače. Educiramo se za javne nabave i to ćemo preuzeti na sebe. Na kraju smo programskog razdoblja i istina je da trenutno  ima manje projekata – poručila je ravnateljica.

prigorski.hr

 

Facebook Comments