Ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić kazao je kako se bolnički sustav, s obzirom na trenutni razvoj epidemiološke situacije, priprema za potencijalni prihvat i većeg broja pacijenata proširenjem smještajnih kapaciteta.

„Sukladno uputama Ministarstva zdravstva sve su naše aktivnosti fokusirane na aktivnosti vezane za COVID-19 te na zbrinjavanje hitnih i onkoloških pacijenata. Bez obzira na ovo povećanje broja oboljelih i hospitalizacije pacijenata s težim kliničkim slikama, naš će sustav izdržati i adekvatno zbrinuti i pružiti svu potrebnu medicinsku skrb. Ključno je da naši sugrađani shvate ozbiljnost situacije i svojim primjerom odgovornog ponašanja u javnom prostoru, ali i privatnom okruženju doprinesu suzbijanju brzine širenja epidemije te na taj način pomognu zdravstvenim djelatnicima koji ulažu velike napore u borbi protiv ove bolesti“, napomenuo je ravnatelj Devčić.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković i pomoćnica za sestrinstvo županijskog Doma zdravlja Biserka Zlatar, izvijestile su kako ustanove funkcioniraju bez poteškoća i u skladu sa svim važećim protokolima.