Mato Devčić ravnatelj OB Koprivnica danas je održao tiskovnu konferenciju na teme djelatnosti urologije, radiologije te na temu radova na izgradnji i rekonstrukciji dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije.

Što se tiče teme koja je posljednjih tjedana bila u “žiži” koprivničke javnosti, a radi se o odlasku jedinog koprivničkog urologa Dubravka Mišića u inozemstvo, točnije Švedsku. Devčić je naglasio kako je poduzeo određene aktivnosti koje su rezultirale angažmanom trojice vanjskih suradnika iz OB Varaždin i kliničke bolnice Dubrava.

– Kolege urolozi nastavit će pružati uslugu urologije, odnosno naši pacijenti iz Koprivničko-križevačke županije i dalje će moći svoje preglede vezane uz urologiju obaviti u našoj bolnici. Vjerujem da će kvaliteta usluge ostati ista kao i do sada. Vjerujem da će dinamika pregleda biti zadovoljavajuća – naglasio je Devčić.

Istaknuo je kako će urološka ambulanta raditi tri puta na tjedan. Što se tiče radiologije, ravnatelj je kazao kako je bolnica 18. prosinca prošle godine bolnica započela s pružanjem usluge dijagnostike magnetne rezonance.

– Trenutno naših šest radiologa radi na poslu vezanom uz dijagnostiku magnetnom rezonancom. U ovom trenutku dinamika pregleda nije zadovoljavajuća, zbog toga smo sklopili ugovor o poslovnoj suradnji s poliklinikom Neuron u Zagrebu koja će očitavati nalaze koji će biti snimljeni na našem magnetu – istaknuo je.

Dodao je kako doktori u poliklinici su iskusni stručnjaci te da će se nalazi slati u polikliniku gdje će se očitati u najkraćem mogućem roku. Tako se planira smanjiti liste čekanja i ubrzati cijeli proces.

– Magnetna rezonanca od srpnja će raditi u dvije smjene odnosno cijeli dan. Na taj način ćemo povećati dinamiku pregleda te skratiti liste čekanja. Lista trenutno broji oko 500 pacijenata koji čekaju – rekao je.

Što se tiče radova na izgradnji i rekonstrukciji dnevne bolnice istaknuo je kako se radi rekonstrukcija na više lokacija. Dodao je kako rekonstrukcije zahvaćaju i kirurški odjel i pedijatrijski odjel i internističku djelatnost, ali i još neke dijelove bolnice.

– U ovom času dinamika rada je očekivana. Završetak projekta kao što je i u ugovoru definirano, očekuje se krajem studenog ove godine- zaključio je Devčić.

prigorski.hr