Ratimir Ljubić: Uskoro kreće procjepljivanje radno aktivnog stanovništva; Župan Koren: U vrhu smo po procjepljivanju po punktovima

17. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Ratimir Ljubić: Uskoro kreće procjepljivanje radno aktivnog stanovništva; Župan Koren: U vrhu smo po procjepljivanju po punktovima


Jutros je u Križevcima u dvorani OŠ Ljudevita Modeca održana konferencija za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, a povodom cijepljenja stanovništva drugom dozom Pfizer cjepiva.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako se procjepljuje osobe starije od 65 godina i kronične bolesnike, a u tijeku su pripreme da se cijepi radno aktivno stanovništvo. -Imamo dogovor s velikim gospodarskim subjektima da se njihovi zaposlenici organizirano cijepe kao i prosvjetni djelatnici. Čim se cijepe osobe starije od 65 godina krećemo cijepiti radno aktivno stanovništvo i prosvjetne djelatnike. -kazao je Ljubić dodavši kako se cijepi sa sve tri, dostupne vrste cjepiva.

IMG_7367

Ljubić se osvrnuo i na epidemiološku sliku u županiji te kazao kako je aktivan 291 slučaj, a na bolničkom je liječenju 43 osoba te dodao kako je bolnički sustav spreman i za tzv. treći val.

IMG_7371

Dr. Darko Radiček kazao je kako u Križevcima danas sudjeluje šest timova obiteljske medicine uz pomoć njih iz Zavoda za javno zdravstvo. -Cijepljenje ide jako dobro. Nema gužvi ni čekanja. -kazao je dr. Radiček.

IMG_7378

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn pohvalio je organizaciju cijepljenja u Križevcima te naglasio da su Križevci u stanju procijepiti u stanju procijepiti i više od danas planiranih 900 doza. -Pozivam sve sugrađane i sljedeće subote kada je cijepljenje drugom dozom Astra Zenece. Ne oklijevajte. Pokazali ste odgovornost kada ste se cijepili i prvi puta tim cjepivom. Samo odgovornim ponašanjem, nošenjem maski, cijepljenjem možemo poništiti efekte ove pandemije. -istaknuo je Rajn.

IMG_7382

Župan Darko Koren istaknuo je da je Koprivničko-križevačka županija imala prvi punkt u Hrvatskoj. -Po uzoru na nas takvi su se punktovi organizirali i u drugim županijama, a što je nedavno potvrđeno i na sastanku s premijerom, ministrom Božinovićem, ministrom Berošem i dr. Capakom. U samom smo vrhu po procjepljivanju po punktovima. Ovaj primjer u Križevcima pokazuje jednu izuzetnu organizaciju. -kazao je Koren uputivši zahvalu svima koji rade na tome da to bude na ovoj razini.

Konferenciji za medije nazočio je i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Križevaca i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević.

cijepljenje u krizevcima - 02 cijepljenje u krizevcima - 03 cijepljenje u krizevcima - 04 cijepljenje u krizevcima - 05 cijepljenje u krizevcima - 06 cijepljenje u krizevcima - 07 cijepljenje u krizevcima - 08 cijepljenje u krizevcima - 09 cijepljenje u krizevcima - 10 cijepljenje u krizevcima - 11 cijepljenje u krizevcima - 12 cijepljenje u krizevcima - 13 cijepljenje u krizevcima - 14 cijepljenje u krizevcima - 15 cijepljenje u krizevcima - 16 cijepljenje u krizevcima - 17 cijepljenje u krizevcima - 18 cijepljenje u krizevcima - 19 cijepljenje u krizevcima - 20 cijepljenje u krizevcima - 21

Facebook Comments