Ratimir Ljubić: Do sada uhvaćena 23 prekršitelja samoizolacije // Vjekoslav Štimac: Policija uhvatila osobu bez važeće propusnice, a već je prekršila mjeru samoizolacije

24. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Ratimir Ljubić: Do sada uhvaćena 23 prekršitelja samoizolacije // Vjekoslav Štimac: Policija uhvatila osobu bez važeće propusnice, a već je prekršila mjeru samoizolacije


Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako nema promjena što se tiče broja zaraženih na području županije. Dakle, i dalje je samo jedna osoba zaražena i ona je stabilo.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako je 670 osoba u samoizolaciji, a do sada su uhvaćena i 23 prekršitelja. -Iz Zagreba se našla i jedna osoba za koju se sumnjalo da ima koronavirus. Prema njoj je postupljeno prema proceduri i onda se više ne nalazo ovdje. -pojasnio je Ljubić.

-Najviše upita imali smo vezano za propusnice. Ponavljam, poslodavci izdaju propusnice svojim radnicima, a lokalni Stožeri svojim stanovnicima i to iz opravdanih razloga. -kazao je Ljubić dodavši kako je jučer bilo poteškoća s telefonskim linijama u Domovima zadravlja u Đurđevcu i Križevcima, ali jr sada sve u funkciji.

Doktorica Draženka Vadla kazala je kako je trenutačno 17 osoba pod nadzorom, a kako je spomenuto, i dalje je zaraza potvrđena kod samo jedne osobe, dok su ostali negativni. – Apeliram na ostale da se pridržavaju mjera i uputa koje svakodnevno izdajemo. – istaknula je.

Načelnik Policijske uprave Vjekoslav Štimac pojasnio je kako policija i dalje obilazi osobe koje imaju izrečenu mjeru samoizolacije i to njih 500 od 670. -Policija je zaustavila jednu osobu koja je putovala iz Slavonije za Zagreb. Nije imala važeću propusnicu, a utvrđeno je i pod mjerom samoizolacije. Isto tako utvrđeno je da toj osobi nije prvi puta da je prekršila samoizolaciju. S njom je bio i jedan putnik. U razgovoru smo s Državnim odvjetništvom i razmišljamo o podizanju kaznene prijave za sve takve prekršitelje. -istaknuo je Štimac dodavši kako će se dizati i kaznene prijave protiv širenja lažnih vijesti.

Načelnica koprivničkog Stožera civilne zaštite Ksenija Ostriž kazala je kako je u Koprivnici sve stabilno i da je jučer došlo 450 zahtjeva, a većina ih je odbijena te pozvala na razum kod traženja istih.

Na kraju upućen je apel svima koji su pod mjerama da ne objavljuju svoj status na društvenim mrežama kako se ne bi širila panika.

 

Facebook Comments