Raspisan natječaj za dodjelu Nagrade Vicko Andrić

30. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Raspisan natječaj za dodjelu Nagrade Vicko Andrić


Raspisan je natječaj za dodjelu Nagrade Vicko Andrić za izvanredna postignuća na području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj za 2020. godinu, izvijestilo je u petak Ministarstvo kulture i medija.

Nagrada Vicko Andrić dodjeljuje se za postignuća u konzervatorsko-restauratorskim radovima na očuvanju kulturne baštine, istraživanju i dokumentiranju kulturnih dobara, razvoju konzervatorske i konzervatorsko-restauratorske struke i očuvanju i obogaćenju ukupnog fundusa kulturne baštine Republike Hrvatske.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije – kao godišnja nagrada, kao nagrada za životno djelo i kao nagrada za doprinos lokalnoj zajednici.

Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincima i pravnim osobama za izvanredan doprinos u zaštiti kulturne baštine u protekloj godini.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici dodjeljuje se pojedincima ili udrugama civilnoga društva za doprinos lokalnoj zajednici na očuvanju ili promociji kulturne baštine.

Prijedloge za dodjelu Nagrade Vicko Andrić mogu podnijeti građani, udruge građana, ustanove, trgovačka društva, tijela državne vlasti, tijela lokalne i regionalne samouprave, vjerske zajednice i druge fizičke i pravne osobe.

Prijedlozi se primaju do 25. kolovoza 2021. godine na adresu Ministarstvo kulture i medija RH, Odbor Nagrade Vicko Andrić, Runjaninova 2, Zagreb, kaže se u natječaju. (Hina)

Facebook Comments


[ssba]