Rajn i Katanović najavili 32. sjednicu Gradskog vijeća: Dolaze novi investitori na Gornji Čret, svi radovi idu prema planu

4. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Rajn i Katanović najavili 32. sjednicu Gradskog vijeća: Dolaze novi investitori na Gornji Čret, svi radovi idu prema planu


U petak će se održati 32. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca, a na kojoj će se naći šest točaka. Tradicionalno, uoči sjednice održana je konferencija za medije predsjednika Gradskog vijeća Marka Katanovića i gradonačelnika Marija Rajna.

IMG_20210204_120131

Katanović je uvodno rekao kako se većinom radi o tehničkoj sjednici vijeća, a najvažnije su dvije odluke koje se odnose na dolazak novih investitora u Gospodarsku zonu Gornji Čret. -Radi se o dva trgovačka društva Inter-Delta d.o.o. iz Zagreba i Bas d.o.o. iz Križevca iz Svete Helene. Inter-Delta tražio pravo gradnje na 15.000 kvadratnih metara, gdje će graditi klaonicu za perad s najsuvremenijom, inovativnom tehnologijom koja u zatvorenim procesima brine i o zbrinjavanju svog otpada, bez ikakve emisije štetnih plinova u atmosferu. Plan početka gradnje je kraj 2021. godine, a plan završetka gradnje u prvom kvartalu 2022. godine. U 1. fazi je planirano zapošljavanje 50 radnika.

IMG_20210204_120218

Povjerenstvo je prihvatilo ponudu tvrtke Bas za kupnjom zemljišta s ciljem izgradnje proizvodne montažne hale površine 1250 metara kvadratnih radi proizvodnje ekoloških filtera, a planirana ulaganja iznose oko 1.500.000 kuna. Zaposlit će se 5 radnika. Drago nam je da se ova zona puni ovim intenzitetom. -pojasnio je Katanović.

IMG_20210204_120150

Na dnevnom redu će se naći i izmjene i dopune Statuta Grada Križevaca i Poslovnika o radu Gradskog vijeća. Katanović je pojasnio da se radi o izmjenama odnosno dopunama koje se usklađuju sa zakonom prema kojemu će grad Križevci imat jednog zamjenika gradonačelnika i manje vijećnika odnosno njih 19. Novitet je i taj da će zamjenik i gradonačelnik polagati prisegu na konstituirajućoj sjednici vijeća kao i vijećnici.

Gradonačelnik Rajn osvrnuo se više na, kako je sam rekao, na aktualac. Istaknuo je da je u tijeku rok žalbe za odabir izvođača radova dogradnje na Dječjem vrtiću Križevci, a čija je vrijednost 1,2 milijuna kuna. Također u tijeku su radovi na uređenju multifunkcionalne kino dvorane u Tehnološkom parku, koja će imati 85 sjedala plus mjesta za osobe s invaliditetom te najmodernijim 3D kino platnom. Ukupna vrijednost radova je nešto manje do 2 milijuna kuna. -Rok za izvođenje radova je dva mjeseca tako da prve projekcije očekujemo početkom travnja. -pojasnio je Rajn-

IMG_20210204_120212

-Voda u prigradskom naselju Apatovcu i pripadajućim mjestima je riješena. U tijeku je dezinfekcija i ispiranje stare i nove mreže. Realizacijom ovog projekta riješeno je pitanje vodoopskrbe Apatovca, Gornje Glogovnice, Jarčana, a uskoro kreće izgradnja spojnog cjevovoda prema Marinovcu. Kreću i radovi u Bojnikovcu, koji će uz Marinovec u potpunosti biti isfinanciran iz gradskog proračuna. -kazao je Rajn dodavši kako je u ovom mandatu postavljeno 14 autobusnih stajališta, a uskoro će se riješiti i problem u Gornjim Vinama i Bukovju, a koje će se provesti u suradnji s Hrvatskim cestama kao ugibališta, a ne samo stajališta te se zahvalio mještanima koji su donirali zemljište za te potrebe.

IMG_20210204_120249

 

-Radovi na sportskoj dvorani kod Modeca idu po planu i u zadanim rokovima. U tijeku je izgradnja spojne ceste prema Gundulićevoj ispod nadvožnjaka, koji također ide prema planu i trebao biti biti gotov od 13. lipnja. U Hrvatske ceste je predana građevinska dozvola za izgradnju rotora na križanju Gundulićeve, Tomislavove i Kiepachove ulice. U drugom kvartalu trebala bi krenuti javna nabava i odmah potom radovi od strane Hrvatskih cesta. – pojasnio je Rajn te najavio kako će uskoro biti navučen i tartan na atletsku stazu.

IMG_20210204_120145

-Također, u tijeku je izgradnja i parka u Tomislavovoj ulici, a završen je i odvojak iste ulice, dok je u tijeku asfaltiranje Pušće. Završena je prva faza u prvom dijelu Ulice Frana Gundruma, a uskoro će biti gotovo i parking, dok će ostatak ulice se riješiti u sklopu Aglomeracije. Uskoro slijedi i razgovor sa stanarima Ulice Stjepana Radića, koja zaslužuje ozbiljnu i sustavnu modernizaciju. Uskoro kreće i rekonstrukcija Ulice Stanka Miholića i parkirališta u Ulici Matije Gupca. -pojasnio je Rajn te dodao kako je u tijeku postupak javne nabave za prijevoz učenika, javne rasvjete i III. faze izgradnje skate parka.

IMG_20210204_120048

Konferenciji za medije nazočio je i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević. 

Početak sutrašnje sjednice je u 18 sati.

Facebook Comments