Utakmica protiv Litve nam je ključna kako bi osigurali ostanak u skupini i zato moramo pobijediti, rekao je Anthony Poša, izbornik hrvatske ragbijaške reprezentacije uoči subotnjeg susreta protiv Litve.

Dvoboj se igra u Zagrebu s početkom u 14.30 sati, a prije ogleda četvrtog kola Trophy divizije europskog Kupa nacije Hrvatska je na četvrtom mjestu ljestvice te ima šest bodova, dok je Litva poziciju ispod i ima četiri boda.

„Trenirali smo jako dobro i prošli vikend u Sinju i ovaj tjedan u Zagrebu, jedino je šteta što nismo imali neku pripremnu utakmicu. Ali, nismo uspjeli pronaći suparnika zadovoljavajuće razine“, rekao je izbornik Poša.

U odnosu na jesenske utakmice u hrvatskoj reprezentaciji nema Jasona Newtona, koji je kaznenim udarcem u zadnjoj sekundi prošle godine donio pobjedu u Litvi. Vratio se Dominik Plazibat, nakon duge ozljede tu je opet Krešimir Čorić, a nakon nekoliko godina izbivanja u reprezentaciji je i Dylan Rowe. Prvi put su u kadru Marko Livaić te braća Domingo i Francisco Rizzi, Argentinci hrvatskog porijekla.

„Pristup je bio sjajan cijeli tjedan, novi su se momci odlično uklopili i očekujem da daju doprinos ulaskom s klupe. Znamo kako Litva igra, ali fokus je na nama i najvažnije je kakvi ćemo mi biti“, zaključio je izbornik Poša.