Na drugom turniru Europskog prvenstva Trophy divizije ragbija 7, koji se igra u Budimpešti, Hrvatska je završila treća u skupini i u nedjelju od 10.30 sati igrat će u četvrtfinalu protiv Irske.

U prvoj su utakmici, u pomlađenom sastavu, naši očekivano izgubili od favorita Walesa. Bilo je 50-5 za Velšane, a jedino je polaganje za naše postigao Niko Vranešević. A onda u drugoj utakmici veliki trijumf jer su unatoč pojačanjima iz Engleske i bučnoj podršci više od tisuću navijača, domaćini Mađari poraženi od Hrvatske s 29-17. Hrvatski ragbijaši su tako uzvratili susjedima za poraz prošloga vikenda u Zagrebu.

U trećem susretu naši su pobjedom mogli osvojiti drugo mjesto u skupini, koje bi im u četvrtfinalu donijelo Rumunjsku i izbjegli bi tri svjetske velesile. No, nažalost izgubili su od Danske 19-14 pa u krugu tri momčadi sa po pet bodova završili iza Mađarske i ispred Danske.

U četvrtfinalu sastat će se: Irska – Hrvatska, Rumunjska – Mađarska, Engleska – Luksemburg te Wales – Švedska.

Prošli je vikend pehar osvojila Irska, ispred Engleske i Walesa, a bodovi s turnira u Zagrebu i Budimpešti zbrajat će se i četiri najbolja iz divizije plasirat će se u viši rang, a tri najbolja mogu otići na Svjetsko prvenstvo.

Za Hrvatsku su igrali:

1 Andrija Galić (Mladost)

2 Dominik Fišić (Mladost)

3 Šimun Krmek (Zagreb)

4 Ivo Perić (Nada)

5 Marko Svaguša (Makarska)

6 Nik Jurišić (Mladost)

7 Nikola Pavlović (c) (Sinj)

8 Filip Perica (Sarlat, Francuska)

9 Niko Vranešević (Zagreb)

10 Lauro Kostić (Zagreb)

11 Dino Božić (Haarlem, Nizozemska)

12 Josip Mrzljak (Novi Zagreb)

13 Matej Buljanović (Mladost)