Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice obišao je radove na obnovi Područne škole Vinica.

Uz gradonačelnika obišli su ih i Sanja Prelogović, ravnateljica OŠ Đuro Ester, Dragutin Jeđud, predsjednik Vijeća MO Vinica te pročelnici Ana Mlinarić i Tomislav Golubić.

– Privodimo kraju investiciju vrijednu više od milijun kuna u sklopu koje se obnavljaju prostori Područne škole Vinica. Zahvaljujući investiciji škola će imati i blagovaonu i kuhinju, jer cilj je našim osnovcima osigurati topli obrok – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

obilazak_radova_skola_vinica_studeni_03

Trenutno se provode poslovi rekonstrukcije, odnosno izgradnje i opremanja kuhinje i blagovaonice dok su radovi rekonstrukcije sanitarnih čvorova obavljeni.

Po smjeni u školi boravi oko 35 učenika, a kapacitet blagovaone od 40 metara četvornih prilagođen je navedenoj brojki, tako da će svi učenici moći istu koristiti istovremeno. Važno je za istaknuti da će osim blagovaone opremljena biti i kuhinja, veličine 15 metara četvornih koja će zadovoljiti sve sanitarne uvjete da se njoj može posluživati ali i pripremati hrana.

obilazak_radova_skola_vinica_studeni_08

Dograđen je i hodnik koji će povezivati novouređene prostorije sa školom te je dorađen prilaz (rampa) za osobe s invaliditetom. Po završetku radova omogućit će se i proširenje zbornice, čime će se zasigurno doprinijeti kvalitetnijem radu učitelja i ostalog osoblja škole.

Radovi su započeli krajem srpnja, a završetak istih se očekuje do kraja godine.

obilazak_radova_skola_vinica_studeni

Navedenim radovima prethodili su radovi na sanaciji krovišta zgrade škole, pri čemu su popravljena oštećenja na drvenom krovištu, izvedena paropropusna i vodonepropusna armirana krovna membrana te je postavljen novi glineni crijep.