Radnom sjednicom Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u RH

29. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Radnom sjednicom Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u RH


Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj obilježen je u prostorijama Koprivničko-križevačke županije 5. sjednicom Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Sjednicu kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren, otvorio je zamjenik župana, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić koji je uvodno uz čestitku i zahvalu članovima na suradnji, napomenuo kako sustav civilne zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji funkcionira na najvišoj razini

– Svi dionici sustava izvrsno međusobno surađuju u preventivnim akcijama, vježbama, ali i kriznim situacijama kojih srećom u posljednje vrijeme nije bilo. Situacija je stabilna po pitanju sigurnosti, a u slučaju da i dođe do izvanredne situacije spremni smo odgovoriti na sve zahtjeve. Radimo kvalitetno u skladu sa svim protokolima i stanovništvo naše županije se može osjećati sigurno – kazao je zamjenik Ljubić.

Čestitkama i zahvali članovima Stožera na dobrom i predanom radu priključio se i župan Koren koji je istaknuo kako sve sastavnice sustava civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na najvišoj razini provode aktivnosti u planskom i operativnom području svog djelovanja.

– U više smo navrata pokazali da zajednički kvalitetno operativno djelujemo u kompleksnim i izvanrednim situacijama te da smo spremni na adekvatan način nositi se s problemima bilo da se radi o situacijama poplava, migrantske krize ili pojave nekih bolesti kao što je to sada slučaj. Posebno se u ovom trenutku zahvaljujem našim zdravstvenim djelatnicima koji su angažirani na slučaju pojave koronavirusa, smatram da smo optimalno pristupili problemu bez stvaranja nepotrebnih tenzija u društvu – kazao je.

Članovima Stožera predstavljene su aktualne informacija o koronavirusu koje je predstavila  ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije  Draženka Vadla. Ravnateljica je još jednom skrenula pozornost kako je trenutna situacija dobra te su poduzete sve potrebne mjere.

Na sjednici su članovima predstavljene i informacije vezane uz sustav civilne zaštite za 2020 godinu koje je ispred Službe civilne zaštite Koprivnica prezentirao Roman Sabol te informacije o novom Zakonu o vatrogastvu te Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku o čemu je prisutne izvijestio zapovjednika vatrogasne zajednice KKŽ Zvonimir Habijan.