Alkoholizirani 47-godišnji vozač jureći noćas zagrebačkom ulicom Ilicom, oko 1,25 sati osobnim vozilom Opel naletio je na stražnji dio teretnog vozila komunalnog poduzeća Čistoća, i teško ozlijedio 58-godišnjeg zaposlenika koji je bio na stražnjoj stepenici vozila.

Policijska uprava zagrebačka priopćila je da je oko 1,25 sati, 47-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.58  promila upravljao Opelom zagrebačkih registracija sjevernom kolničkom trakom Ilice u smjeru zapada. Dolaskom do kućnog broja 334, nije prilagodio brzinu kretanja te je prednjim dijelom Opela naletio na stražnji dio teretnog vozila komunalnog poduzeća Čistoća, marke Iveco zagrebačkih registracija i na 58-godišnjeg zaposlenika komunalnog poduzeća koji je bio na stražnjoj stepenici teretnog vozila.

Vozilom komunalnog poduzeća Čistoća upravljao je 45-godišnjak, a vozilo je u trenutku prometne nesreće bilo zaustavljeno radi utovara otpada, i na njemu su bili uključeni pokazivači smjera i rotaciona svjetla, navodi se u priopćenju policije.

U prometnoj nesreći 58-godišnji zaposlenik Čistoće je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici sestre milosrdnice.

Četrdeset sedmogodišnji vozač Opela je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, navode iz PU zagrebačke.

Mediji neslužbeno navode da su na mjesto nesreće, uz Hitnu pomoć i policiju odmah stigli i zagrebački vatrogasci. Radnika Čistoće koji je bio prikliještio uz kamion, rezanjem lima su oslobodili te je prevezen u bolnicu.