Članovi Hrvatskog geološkog društva iz Zagreba posjetili su Đurđevac, a najveći dio svog posjeta i interesa posvetili su upravo Đurđevačkim pijescima.

U geografsko-botaničkom rezervatu upoznali su se s bioraznolikostima uvjetovanima pijeskom, a u prostorijama škole u prirodi u Boriku predstavili su sve mogućnosti rada i boravka sa studentima i učenicima u prirodi.

– U sklopu ovog posjeta Hrvatskog geološkog društva bili smo i na Dragancima, gdje je dr. sc. Lidija Galović, članica međunarodnog tima znanstvenika u sastavu predstavnika iz Belgije, Hrvatske, Srbije i Španjolske, prezentirala svoj višegodišnji rad o Đurđevačkim pijescima te usporedbu s Deliblatskom peščarom u Srbiji i drugim pustinjama u Europi, rekao je tajnik Društva prijatelja Đurđevačkih pijesaka Martin Mahović koji je uz predsjednika novog đurđevačkog Društva prof. dr. sc. Brune Tomljenovića bio domaćin gostima.

Gosti iz Zagreba u obilasku grada posjetili su i Interpretacijski centar Picokijade u Muzeju grada Đurđevca te aktualnu izložbu Nade Žiljak, a posebno ih se dojmio multimedijski Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.

Grad-hgd1 Grad-hgd grad-hgd-5-scaled grad-hgd-3-scaled