Nevjerojatna je bila dominacija malih i velikih krosaša Osnovne škole „Braća Radić“ Koprivnica na Državnom natjecanju u krosu.

Državno natjecanje u krosu održalo se 25.i 26.11.2022. u Poreču, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Učenici 5. i 6. razreda ostvarili su pravo nastupa osvojenim prvim mjestom na županijskom natjecanju. I starija se ekipa krosaša (7. i 8.r.) osvojenim prvim mjestom na županijskom natjecanju plasirala na državno natjecanje.

Ukupno 21 ekipa mlađih krosaša i 24 ekipe starijih krosaša nastupila je na natjecanju.

Pred velikim izazovom našli su se Petar Slavinić, Lovro Pavičić, David Šuster i Vilim Štubelj. Zahtjevnu stazu dugu 1000 m otrčali su ostavljajući svaki atom snage. Neopisiva sreća zavladala je kad su stigli rezultati – 1. mjesto -državni prvaci u krosu (5. i 6.r.). Učenik Petar Slavinić uvjerljivo je prvi ušao u cilj.

Motivirani uspjehom mlađih i stariji krosaši „zagrizli“ su stazu dugu 1200 m. Učenici Dorijan Matijaško, Dani Canjuga, Antonio Cimerman i Luka Novak „ostavili su dušu na terenu“. Osvojili su 3. mjesto i brončanu medalju.

Njihova mentorica, prof. Jasmina Markić izuzetno je ponosna na uspjeh svojih ekipa! „Znala sam da mogu, samo je bilo potrebno da oni shvate da mogu. „Radići“ pišu sportsku povijest škole“.

Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica poznata je i prepoznatljiva među školama u Hrvatskoj po sportskim uspjesima. Ovakav uspjeh dokazuje da su s razlogom jedna od „najsportskijih“ osnovnih škola u državi.